ukenru
natsbank-nazvav-sferi-zi-zrostannyam-kilkosti-vakansiy

Нацбанк назвав сфери зі зростанням кількості вакансій

 • 13461 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. У травні стрімко зростала кількість вакансій у сферах державного управління, освіті, постачання електроенергії та транспорті. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані червневого макроекономічного та монетарного огляду Національного банку України.

"Високими темпами зростала кількість вакансій у видах діяльності, що переважно фінансуються з бюджету (державному управлінні, освіті), у сфері постачання е/е та транспорті. Також відновилося зростання вакансій у сільському господарстві", - повідомили у НБУ.

Натомість, як вказано, у будівництві та в окремих видах промисловості кількість вакансій скоротилась, а в торгівлі їх зростання уповільнилося, що може свідчити про поліпшення заповнюваності вільних вакансій у цих видах діяльності, додали у Нацбанку.

Загалом у травні, як вказано, тривало зростання кількості усіх вакансій, зареєстрованих у ДСЗУ, відображаючи серед інших чинників стійкий попит на робочу силу. Останній, у свою чергу, сприяв зниженню рівня безробіття. Більш того, річні темпи зростання кількості вакансій збільшилися - до 11,6% у річному вимірі, зауважили у НБУ.

Нагадаємо, Держстатистики порахувала кількість безробітних.

Українські Національні Новини

Економіка