nastupnoho-tyzhnia-senat-ssha-holosuvatyme-shchodo-viiskovoi-dopomohy-ukraini-ta-izrailiu

Наступного тижня Сенат США голосуватиме щодо військової допомоги Україні та Ізраїлю

 • 37927 переглядiв

Сенат США проголосує за військову допомогу Україні та Ізраїлю наступного тижня. Про це у четвер заявив лідер сенатської більшості Чак Шумер, пише Reuters, передає УНН.

Від нашого успіху залежить дуже багато. Ми знаємо, що світ спостерігає.  

– сказав Шумер.

Деталі

За словами Шумер, Сенат відкладе свою відпустку, яка мала початися в п'ятницю, і збереться в понеділок, аби дати учасникам переговорів час для досягнення угоди.

Напередодні Президент США Джо Байден закликав законодавців прийняти додатковий пакет допомоги у 50 мільярдів доларів на потреби безпеки Україні. Крім того, Байден наголосив, що має бути ухвалене рішення щодо виділення 14 мільярдів доларів для Ізраїлю, який веде війну проти ХАМАС у Газі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримка американської допомоги "не є трагедією"- Данілов

Спікер Палати представників Конгресу від Республіканської партії Майк Джонсон, а також республіканці в Сенаті, де більшість мають демократи, неодноразово заявляли, що вони голосуватимуть за цю допомогу лише в тому випадку, якщо вона буде поєднана з новим контролем на кордоні США та Мексики.

Будь-яка угода, досягнута в Сенаті, який демократи контролюють більшістю 51-49, також повинна отримати схвалення Палати представників, яку республіканці контролюють 221-213, перш ніж прийняти закон. Законодавці Палати представників покинули Вашингтон, як і було заплановано, у четвер, щоб розпочати святкові канікули.

"Ми досягаємо прогресу, і Білий дім залучений, і це добре. Усе надихає", — сказав журналістам сенатор Джон Тун, республіканець № 2 у Сенаті, попередивши, що "зараз вони все ще обговорюють концепції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США направляють до Києва свого генерала для посилення військових консультацій та розробки нової стратегії

Тим не менш, деякі сенатори від обох партій висловили занепокоєння.

Сенатор Том Коттон, республіканець, сказав, що учасники переговорів досягли прогресу, але залишилися "дуже далеко один від одного". Коттон сказав, що демократи не виклали своїх пропозицій у письмовій формі та проігнорували вимоги республіканців щодо обмежень повноважень Байдена на умовно-дострокове звільнення, які Байден використовував, аби дозволити сотням тисяч мігрантів легально потрапити до США.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Понад тисячу окупантів за добу знищили українські захисники

     • 31628 переглядiв

    За ніч Повітряні Сили знищили 14 ворожих безпілотників

     • 123361 переглядiв

    Більше сотні бойових зіткнень за добу: ситуація на фронті

     • 115340 переглядiв