ukenru
nastupnim-ombudsmenom-stane-zhinka-ye-obmezhennya-za-vikom-dzherela

Наступним омбудсменом стане жінка, є обмеження за віком — джерела

 • 230658 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Наступним Уповноваженим Верховної Ради з прав людини стане жінка, однак конкретної кандидатури наразі немає. Про це журналісту УНН повідомили одразу декілька джерел у Верховній Раді.

Цитата

“Поки немає конкретної кандидатури. Але це буде жінка”, – повідомило джерело.

Деталі

У коментарі журналісту також зазначили, що точних термінів щодо обрання нового Омбудсмена наразі немає, оскільки, згідно з законодавством, це тривала процедура.

Як уточнив у спілкуванні з журналістом член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов, у законодавстві щодо призначення омбудсмена є умова: призначена особа не має бути молодшою за 40 років.

Він також підтвердив УНН: скоріше за все, новим омбудсменом стане жінка, але конкретні кандидатури в парламенті ще не обговорювали.

Щодо призначення, співрозмовник уточнює, що процедура є довготривалою, якщо її не змінювати.

УНН поцікавився, чи не планується змінювати процедуру, з урахуванням, що в країні війна, а Омбудсмена не призначено.

«Обговорювали, що це є проблемою у війну. Конкретних рішень не приймали, а лише відзначали, що це може мати негативний вплив. Найгарячіші питання поки закриватиме Ірина Верещук (як до речі і останнім часом), проте дійсно нам треба скоріше отримати повноцінного Омбудсмена», - сказав нардеп.

Доповнення

Голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик повідомила, що до списку можливих наступників входять винятково представники фракції «Слуга народу». Серед кандидатів називали, зокрема, Мар’яну Безуглу, а також Олександра Качуру та Миколу Тищенко.

Після відповідних новин, народний депутат Олександр Качура у своєму Telegram-каналі повідомив, що на дану посаду не претендує.

“Новий омбудсмен, на мою думку, не повинен бути політиком, а має бути юристом, що професійно та ефективно зможе захищати права і визволяти з полону наших громадян”, – написав він.

Контекст

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за звільнення Людмили Денісової з посади уповноваженого з прав людини.

30 травня, омбудсмен Людмила Денісова заявила, що народні депутати мають намір висловити їй недовіру.

Українські Національні Новини

Політика