ukenru
nardepi-zatverdili-ostatochnu-redaktsiyu-normi-pro-nezakonne-zbagachennya

Нардепи затвердили остаточну редакцію норми про незаконне збагачення

 • 14937 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Робоча група під час засідання затвердила редакцію статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Про це йдеться у матеріалах засідання робочої групи, створеної при Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з опрацювання проектів законів України про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення, передає УНН.

Новою редакцією, зокрема, передбачено, що незаконне збагачення, тобто набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у тому числі опосередковано, активів, а також зменшення її фінансових зобов’язань, у розмірі (вартість) яких перевищує правомірно отримані доходи такої особи більше ніж на одну тисячу неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, караються позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

А незаконне збагачення, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або у великому розмірі караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, йдеться у новій редакції.

Незаконне збагачення, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, або в особливо великому розмірі – караються позбавленням волі на строк від шести до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, нардепи з правоохоронного комітету представлять свій проект закону щодо відповідальності за незаконне збагачення за 2-3 тижні.

Нагадаємо, 26 лютого Конституційний Суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила всі 65 проваджень за визнаною неконституційною статтею щодо незаконного збагачення. Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також оприлюднила повний список закритих справ.

Українські Національні Новини

Політика