ukenru
na-pivnichniy-potik-2-maye-poshiryuvatisya-diya-tretogo-energopaketa-yes-groysman

На "Північний потік -2" має поширюватися дія третього енергопакета ЄС - Гройсман

 • 8469 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. На проект будівництва "Північного потоку -2" має поширюватися дія Третього енергетичного пакета Європейського Союзу. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні у Брюсселі, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Ми закликаємо Єврокомісію зробити все можливе для того, щоб на проекти на зразок "Північного потоку -2" була поширена дія Третього енергетичного пакета ЄС. У свою чергу ми гарантуємо надійність української ГТС, і готові залучити іноземного партнера до її використання. Це буде надійно – і для України, і для Європи. Натомість з російського боку гарантій аналогічної надійності роботи – жодних", - сказав він.

В.Гройсман наголосив, що реалізація проекту газопроводу "Північний потік-2" є використанням гібридної зброї проти Європи, формування потужного елементу майбутнього впливу на Євросоюз.

Під час розмови сторони також обговорили хід реформ в Україні, питання схвалення законодавчої пропозиції про започаткування Четвертої програми МФД і перспективи формування секторальних дорожніх карт, які стануть новим кроком співпраці України та ЄС.

Як повідомляв УНН, якщо німецький уряд спробує заборонити будівництво газопроводу "Північний потік-2", то російська компанія "Газпром" звернеться з цього питання до суду і виграє. Про це під час публічної дискусії на тему: "Як Україні співпрацювати з Німеччиною за нової-старої коаліції" заявив надзвичайний і повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернст Вольфґанґ Райхель.

15 травня в Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку-2".

Нагадаємо, Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина готова зіграти свою активну роль і сприяти Києву щодо питання про транзит газу через територію України після будівництва "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Політика