ukenru
n-kholodnitskiy-u-68-spryamovanikh-do-sudu-antikoruptsiynikh-sprav-ne-pochinayutsya-poperedni-slukhannya

Н.Холодницький: у 68% спрямованих до суду "антикорупційних" справ не починаються попередні слухання

 • 9093 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Серед направлених до суду антикорупційними органами проваджень 68% навіть не доходять до попереднього слухання. Про це під час брифінгу повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає кореспондент УНН.

"Вже працюючи більше року в новостворених антикорупційних органах, дійсно, бачимо такі факти, що ті справи, які направляються до суду, їх небагато, але вони є, іноді за дивним збігом обставин, іноді не дуже дивним збігом, не можуть дійти до свого логічного завершення. 68% проваджень навіть не може почати попереднє слухання. "Справа Пасічника" - 10 місяців, інші справи, де з тих чи інших, інколи навіть смішних причин, навіть не можуть призначити справу", - сказав він.

Крім цього, він вкотре наголосив на необхідності створення в Україні антикорупційного суду.

"Коли, відповідно до КПК, всі наші провадження, всі наші справи в судах слухаються колегією у складі трьох суддів, і коли, не знаю умисно чи ні, визначають підсудність за судами, де завідомо знають, що навіть немає трьох суддів, які мають повноваження, наприклад, справа по одному судді-хабарнику, була визначена в районний суд однієї з областей, де всього працювало два судді, які мали повноваження. Тобто, знаючи про те, що необхідно три, все одно направляють у цей район і визначають підсудність там, де, фактично, немає суддів. І знову починається затягування, знову починаються відписки, відкладення справ. Ми бачимо, що дійсно, створення антикорупційного суду на даній стадії дійсно є необхідним елементом, оскільки, я вважаю, на даний час цей суд реально потрібен. Коли прийде судова реформа, тож і постане питання. Чи дійсно він буде потрібен надалі, чи буде він потрібен через 10-20 років - питання відкрите. Але станом на зараз цей суд потрібен, і чим швидше ми його створимо, тим швидше ми зможемо побачити той результат, якого від нас вимагає суспільство і, зрештою, який ми самі від себе вимагаємо", - зазначив він.

Як передавав УНН, у САП пообіцяли до березня представити публічний реєстр проваджень.

Українські Національні Новини

Політика