ukenru
mert-podala-svoyi-propozitsiyi-do-maybutnoyi-ugodi-iz-sot-z-elektronnoyi-komertsiyi

МЕРТ подала свої пропозиції до майбутньої Угоди із СОТ з електронної комерції

 • 9308 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Делегація Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Женеві представила пропозиції України щодо майбутньої Угоди СОТ з електронної комерції. Про це повідомила прес-служба МЕРТу, передає УНН.

Як повідомили в прес-службі, учасники української делегації, зокрема, представили свої пропозиції до тексту майбутньої угоди СОТ з електронної комерції з питань безпаперової торгівлі, впровадження якої дозволить значно зменшити вартість доставки товарів за рахунок зниження витрат на комунікації та обробку паперових документів, більш швидкого надходження платежів;

Також делегація МЕРТ надала пропозиції щодо відкритих державних даних, що сприяють підвищенню прозорості та підзвітності діяльності уряду, зростанню довіри споживачів електронної комерції, скороченню часу виходу на ринок для бізнесу та можуть стати основою для технологічних інновацій та економічного зростання; забезпечення вільного доступу до Інтернету.

Українська делегація підтримала пропозицію ЄС щодо необхідності оновлення Довідкового документу з основних телекомунікацій.

У своїх виступах та коментарях представники Мінекономрозвитку акцентували увагу учасників на тому, що розвиток електронної комерції кардинально впливає на зміну структури світової економіки. Завдяки зменшенню транспортних витрат участь в електронній комерції дозволяє великим і малим підприємствам розширити мережі споживачів продукції, отримати доступ до найбільш конкурентоспроможних постачальників та світових ринків і долучитися до глобальних ланцюгів доданої вартості.

Нагадаємо, на початку року під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі 76 членів СОТ, у тому числі й Україна, розповсюдили Спільну заяву щодо електронної комерції.

Українські Національні Новини

Економіка