ukenru
kobolyev-u-lyutomu-vidbudutsya-slukhannya-dlya-styagnennya-mayna-z-gazpromu

Коболєв: у лютому відбудуться слухання для стягнення майна з "Газпрому"

 • 9595 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. НАК "Нафтогаз України" виявив у Великій Британії майно російського ПАТ "Газпром", і вже у лютому відбудуться слухання щодо примусового стягнення і продажу цього майна "Газпрому" на користь "Нафтогазу". Про це заявив голова правління НАК Андрій Коболєв під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Ми з'ясували, що акції "Північного потоку", які, як ми очікували, знаходяться в Швейцарії, випущені в документарній формі, що для сучасного світу - це нестандартна ситуація, яка, як правило, використовується або для приховання реального власника, або для якихось транзакцій. Тому у Швейцарії ми їх не виявили, однак виявили їх у Великій Британії, де вони знаходяться під арештом, де британський суд зобов’язав "Газпром" їх не відчужувати, і де в лютому цього року відбудуться слухання щодо стягнення і реалізації цього майна", - зазначив Коболєв.

За його словами, схоже слухання відбулось уже в Нідерландах - НАК очікує, що рішення буде вже протягом найближчих двох місяців. На думку Коболєва, рішення буде на користь української сторони, і майно "Газпрому" буде продано.

При цьому він додав, що пеня за несплату штрафів "Газпромом" на користь "Нафтогаз України" наблизилась до 100 млн доларів.

Нагадаємо, суд Швейцарії скасував своє рішення про замороження активів "Газпрому", оскільки вони не знайшлися у Швейцарії.

Також нагадаємо, "Газпром" дав суду Лондона зобов'язання не відчужувати акції проектної компанії "Північного потоку-2" Nord Stream 2 AG. А за рішенням суду Швейцарії "Газпром" не може отримувати виплати від Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

"Нафтогаз" намагається примусово стягнути з "Газпрому" 2,6 млрд дол. на виконання рішення Стокгольмського арбітражу - у Швейцарії, Великій Британії та Нідерландах. Апеляційний суд Швеції, який у червні заборонив "Нафтогазу" примусово стягувати з "Газпрому" 2,6 млрд дол., скасував цю заборону.

Українські Національні Новини

Економіка