ukenru
klimpush-tsintsadze-kritichno-vislovilasya-pro-ideyu-obyednannya-dvokh-komitetiv-vr

Климпуш-Цинцадзе критично висловилася про ідею об'єднання двох комітетів ВР

 • 14631 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Ідея щодо об’єднання комітету європейської інтеграції у Верховній Раді з комітетом у закордонних справах свідчить про повне нерозуміння суті європейської інтеграції. Про це заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час презентації звіту за час роботи в уряді, передає кореспондент УНН.

"Я хотіла б наголосити на необхідності збереження інституційних механізмів. Мене турбують деякі заяви нових політиків з уже, очевидно, правлячої партії стосовно того, що потрібно, наприклад, об’єднувати комітет європейської інтеграції у Верховній Раді з комітетом у закордонних справах. Я вважаю, що це відображає повне нерозуміння того, що таке європейська інтеграція. Це означає, що це – tabula rasa, на якій потрібно ще писати і писати, і заповнювати її для того, щоб пояснювати, що ж таке є європейська інтеграція. Зі свого досвіду, я також би уникала того, що ми чуємо з політичних заяв новообраних політиків щодо того, що, мовляв, ми з вами будемо відмовлятись від всіх віце-прем’єрів. Я вважаю, що це можна поєднувати з міністерською посадою", - сказала віце-прем’єр.

Вона зазначила, що ідея покладання завдання європейської та євроатлантичної інтеграції на Прем’єр-міністра не є новою. Та нагадала, як, наприклад, Арсеній Яценюк у перших двох урядах з 2014 року взяв на себе координацію цієї роботи.

"Але очевидно, кількість і пріоритетність завдань, які кожного дня вимагають уваги Прем’єр-міністра, не дозволить йому реально зосередитись на пріоритезації європейської та євроатлантичної інтеграції… Ці посади не треба ліквідовувати – їх треба зміцнювати. Я взагалі вважаю, що такий віце-прем’єр мав би мати право вето на рішення уряду, які порушують Угоду про асоціацію", - додала вона.

Як повідомляв УНН, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримує ідею об’єднання українських міністерств, та пообіцяв, що структура такого об’єднання з’явиться вже найближчим часом.

Українські Національні Новини

Політика