ukenru
kitay-zayavlyaye-scho-veliki-pandi-bilshe-ne-klasifikuyutsya-yak-ti-scho-znakhodyatsya-pid-zagrozoyu-zniknennya

У Китаї заявили, що великі панди більше не класифікуються як ті, що знаходяться під загрозою зникнення

 • 68058 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Великі панди більше не є видом, що перебуває під загрозою зникнення, заявили китайські чиновники, передає УНН з посиланням на NBC News та ВВС.

Деталі

Кількість великих панд, що живуть в дикій природі, раніше досягло рівня в 1 800 особин, що означало, що вид потрібно рекласифікувати як "вразливий", заявили китайські чиновники раніше на цьому тижні.

Нова класифікація з'явилася після того, як Пекін "провів ряд важливих заходів і заходів щодо захисту біорізноманіття та домігся чудових результатів", - сказав Цуй Шухонг, глава Міністерства екології та навколишнього середовища, на пресконференції.

Він також наголосив на посиленні нагляду з боку правоохоронних органів і серйозних заходів щодо припинення незаконної діяльності в заповідниках.

Експерти кажуть, що Китаю вдалося зберегти тварин, що вважаються національним символом, шляхом вжиття заходів, що дозволяють співіснувати людям і пандам.

У Китаї велика панда давно вважається національним надбанням і є охоронюваним видом з моменту вступу в силу закону про охорону дикої природи в 1958 році.

Пекін також десятиліттями займається "Пандовая дипломатією", надаючи миловидних істот зоопаркам по всьому світу від США до Росії в якості жестів дружби.

Довідка

Великі панди популярні в світі завдяки милій зовнішності, що нагадує дитячу іграшку.

Їх називають ще бамбуковими ведмедями, але на відміну від інших ведмедів вони мають досить довгий хвіст. Китайська назва великих панд буквально перекладається як "ведмідь-кішка".

Великі панди живуть до 20 років. Зріст самців досягає 180 см, а вага 160 кг.

Ці малорухливі тварини, сплять по 12 годин на добу, а решту часу, перш за все в ранкові години, зайняті поїданням зелених пагонів бамбука, що є їх основною їжею.

У день дорослій панді потрібно до 30 кг бамбуку.

Головним напрямком зусиль Китаю по їх збереженню було збільшення площі бамбукових лісів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай засніжило: панди грайливо борються у снігу

Українські Національні Новини

Новини Світу