ukenru
kerivnik-proon-zaproponuvav-dopomogu-ukrayini-u-podolanni-koronakrizi

Керівник ПРООН запропонував допомогу Україні у подоланні коронакризи

 • 17842 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Під час онлайн-зустрічі з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у п'ятницю, керівник Програми розвитку ООН (ПРООН) Ахім Штайнер особисто запропонував Україні підтримку своєї організації для подоланні кризи, спричиненої COVID-19, та продовження руху країни в напрямку сталого розвитку. Про це інформує пресслужба ПРООН в Україні, передає УНН.

Під час розмови Штайнер запевнив Кулебу, що ПРООН готова виступити в ролі "надійного стратегічного радника й політичного експерта для уряду України із питань, що стосуються перспектив розвитку країни під час відновлення після пандемії COVID-19", зазначили в пресслужбі.

"ПРООН пропонує керівництву України свій досвід щодо ефективного врядування в період кризи. Криза, спричинена COVID-19, загрожує здоров'ю українців, здоров'ю економіки України та втратою здобутків у сфері сталого розвитку, яких країна вже досягла. Ми прагнемо допомогти вам захистити ці здобутки і якнайшвидше перейти до етапу відновлення, який буде кращим, екологічнішим та справедливішим для всіх українців", – сказав Штайнер.

Він також відзначив готовність уряду України працювати задля досягнення Цілей сталого розвитку, і привітав Україну з досягненням прогресу у 15 із 17 ЦСР - Цілей сталого розвитку.

Керівник ПРООН також подякував Кулебі за координацію роботи з узгодження Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року із Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

В свою чергу Кулеба зазначив, що його Міністерство високо цінує те, що Україна стала однією з перших країн світу, яка отримала такий рівень підтримки ПРООН у цей складний період.

Обидві сторони обговорили широкий спектр тем, зокрема підтримку ПРООН Україні у реагуванні на пандемію COVID-19, зацікавленість та прагнення України долучитися до Європейської зеленої угоди та перехід до зеленої економіки, прогрес країни у реалізації цифрової трансформації в державному управлінні та наданні державних послуг, а також план зробити цифрове врядування реальністю для українців у рамках новаторської ініціативи "Держава у смартфоні".

Штайнер також підкреслив, що "пандемія COVID-19 ставить під загрозу ключові елементи людського розвитку: дохід, освіту та здоров'я, що призведе до відхилення зі шляху сталого розвитку, обраного багатьма країнами, зокрема й Україною", повідомляє пресслужба. Координатор також зазначив, що ПРООН працює над тим, щоб забезпечити стійке й ефективне відновлення країн після того, як криза, спричинена COVID-19, піде на спад.

Штайнер запевнив Кулебу в готовності ПРООН надалі підтримувати зусилля України для перетворення на сучасну й процвітаючу державу, досягнення ЦСР, задоволення потреб громад, які постраждали від збройного конфлікту на сході України, та виконання зобов'язань країни по міжнародним конвенціям, протоколам, стандартам та угодам в сфері прав людини – у відповідності з визначеними напрямками реформування в України та національними пріоритетами.

Як повідомляв УНН, глобальний план гуманітарного реагування Організації Об'єднаних Націй для боротьби проти COVID-19 передбачає надання допомоги у розмірі 33 мільйона доларів Україні.

Українські Національні Новини

Політика