ukenru
inozemnikh-posliv-oburila-zaborona-rosiyskomovnogo-kulturnogo-produktu-na-lvivschini

Іноземних послів обурила заборона російськомовного культурного продукту на Львівщині

 • 9044 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Посол Канади Роман Ващук і посол Великої Британії Джудіт Гоф розкритикували рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області, яке прийняла Львівська обласна рада. Про це дипломати написали у Twitter, передає УНН.

"Заборона Львівської області в сформульованому вигляді є вузьколобою, дискримінаційною і просто безглуздою. І я кажу це як носій мови, української мови в діаспорі та послідовний захисник затвердження культурного продукту цією мовою, але також і різноманітності", - написав у Twitter канадійський посол.

Його підтримала посол Британії в Україні Джудіт Гоф.

"Не можу не погодитися. Львівська область, ти можеш краще за це... (Це я кажу як фанат і людина, що вивчає і українську, й російську мови)", - написала вона у своєму Twitter.

Нагадаємо, 18 вересня під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати підтримали введення мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Депутати встановили мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України.

The Lviv oblast ban as formulated is narrow-minded, discriminatory and #justplaindumb. And I say this as a diasporic native speaker of Ukrainian, and consistent advocate of affirmative action for cultural products in that language - but also #diversity https://t.co/ywDjnOSUeM

— Roman Waschuk (@WaschukCanUA) 19 вересня 2018 р.

I couldn’t agree more. C’mon Lviv oblast, you’re better than this... (And I say this as a fan/student of both the Ukrainian and Russian languages) #tolerance #diversity https://t.co/ltKULHMMeP

— Judith Gough (@JudithGoughFCO) 19 вересня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика