ukenru
gruming-i-seksting-stolichnim-shkolyaram-rozpovili-pro-zagrozi-u-sotsmerezhakh

Грумінг і секстинг: столичним школярам розповіли про загрози у соцмережах

 • 47559 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Представники кіберполіції розповіли столичним школярам про безпеку у соціальних мережах. Основними темами для обговорення стали тролінг, кібербулінг, секстинг та грумінг, передає УНН із посиланням на прес-службу Нацполіції. 

Як повідомили у прес-службі, працівники кіберполіції відповіли на запитання дітей та надали їм рекомендації, як маючи профіль у соціальних мережах, убезпечити себе.

"Особливу увагу приділили культурі спілкування з незнайомими користувачами. У розмові зі старшокласниками обговорювали питання тролінгу, кібербулінгу, секстінгу", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50% підлітків у світі потерпають від булінгу

Довідка: 

Тролінг — вид взаємодії в онлайн-дискусіях на віртуальних комунікативних ресурсах (на форумах, у соцмережах, блогах тощо), коли взаємодія націлена на провокацію емоційної відповіді, емоційної реакції, емоційних аргументів, образ і тривалих марних дискусій, флейму, нагнітання конфліктів для реалізації цілей інтернет-троля.

Кібербулінг – використання телефону, комп’ютера та інших ґаджетів для цькування, залякування, вимагання, яке розгортається у віртуальному світі, зокрема, в соціальних мережах.

Секстинг – пересилання особистих фотографій, повідомлень інтимного змісту за допомогою сучасних засобів зв'язку: смартфонів, електронної пошти, соціальних мереж.

Грумінг - встановлення дружніх відносин з дитиною з метою особистої зустрічі, вступу з ним у сексуальні відносини, шантажу та експлуатації. Такі знайомства найчастіше відбуваються в чаті, на форумі або в соціальній мережі. Спілкуючись особисто («в приваті»), зловмисник, найчастіше представляючись однолітком, входить в довіру до дитини, а потім намагається дізнатися особисту інформацію (адреса, телефон тощо) і домовитися про зустріч.

Українські Національні Новини

Суспільство