ukenru
grivnevi-dokhodi-naybilsh-vigidno-konvertuvati-u-nerukhomist-analitika

Гривневі доходи найбільш вигідно конвертувати у нерухомість - аналітика

 • 14272 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Стрибок курсу долара знову порушив питання про квартиру в Києві як надійну альтернативу заощаджень у гривні. Гривневі доходи вигідніше конвертувати у нерухомість незалежно від подальших планів на неї - перепродаж або ж здачу в оренду. Про це йдеться у статті спеціалізованого порталу Столична нерухомість, повідомляє УНН.

"У боротьбі за гроші потенційних покупців перемогу поки що отримують нові житлові комплекси, які пропонують квартири поліпшеного планування і більшої площі за ті ж суми, що й на вторинному ринку. Щоправда, за однієї умови - чекати готового житла доведеться не менше двох років до введення будинку в експлуатацію.

Інвестиція у нову квартиру, куплену у забудовника або у першого власника, для багатьох також краще угоди на вторинному ринку. Усе більше покупців відмовляються переплачувати за квадратні метри у будинках радянської забудови, які потребують капітального ремонту", - йдеться у статті.

Окрема категорія покупців - інвестори, які очікують швидкого прибутку від перепродажу житла або ж збираються здавати його в оренду. Ті, хто купує квартиру для подальшого продажу, передусім орієнтується на нові ЖК. Фактор, який ускладнює схему, - підвищені податки операцій з перепродажу до 7%.

Як повідомляв УНН, за оцінками експертів, попит на житло в новобудовах протягом літа зріс на 16%.

Нагадаємо, зростання попиту у літній період 2018 року констатують не лиш експерти, а й самі забудовники. Важливу роль у цьому зіграли фінансові інструменти, пропоновані інвесторам для найбільш вигідного придбання житла.

Наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує інвесторам низку фінансових інструментів, які дають можливість придбати житло на вигідних умовах. Йдеться про іпотеку, розстрочку або знижку в умовах стовідсоткової оплати.

Українські Національні Новини

Економіка