ukenru
golova-yek-zaklikav-facebook-i-google-borotisya-z-feykovimi-novinami

Голова ЄК закликав Facebook і Google боротися з фейковими новинами

 • 6644 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликав Facebook і Google послідовно вирішувати проблему фейкових новин в Інтернеті. Про це він заявив в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke Mediengruppe, передає УНН.

З його слів, це в інтересах соціальних мереж, додавши, що "довіра - найбільш важливий для них актив".

Ж.-К.Юнкер також зауважив, що у нього є відчуття, що європейці стають все більше і більше чутливими до того, хто їх обманює і хто говорить їм правду.

Президент ЄК нагадав про прихильність соціальних засобів масової інформації щодо встановлення стандартів для уникнення маніпуляцій, зокрема у виборчих кампаніях. Він оголосив, вивчити, як саме вони будуть здійснювати його.

У Німеччині наразі шукають способи боротьби з маніпуляціями в Інтернеті. Вони стурбовані тим, що Росія зможе втручатися у вибори в бундестаг.

Християнсько-демократичний союз і СДПН недавно оголосили, що вони розробляють закон для того, щоб Facebook і інші соціальні мережі боролися з неправдивими новинами та повідомленнями в Інтернеті. Планується, що великі соцмережі повинні створити юридичний центр захисту від таких маніпуляцій у Німеччині. Як очікується, люди будуть мати можливість звернутися туди і довести, що вони стали жертвами помилкової інформації.

Після розгляду заяв Facebook буде змушений видалити записи. В іншому випадку, відповідно до планів, їх штрафуватимуть на суму до 500 тис. євро.

Українські Національні Новини

Новини Світу