ukenru
facebook-zaboroniv-viyskovim-myanmi-vikoristovuvati-svoyi-servisi-i-reklamu

Facebook заборонив військовим М'янми використовувати свої сервіси і рекламу

 • 13928 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Гігант соціальних мереж Facebook оголосив у четвер, що забороняє всі акаунти, пов'язані з військовими М'янми, а також рекламу контрольованих військовими компаній після державного перевороту 1 лютого. Про це пише AP, передає УНН.

Деталі

У заяві компанії йдеться, що вона розглядає ситуацію після перевороту в М'янмі як "надзвичайну", пояснюючи, що заборона була спровокована подіями після перевороту, включаючи "смертоносне насильство".

Дії Facebook викликані активізацією дипломатичних зусиль щодо розв'язання політичної кризи в М'янмі і продовженням протестів в Янгоні та інших містах із закликом до влади країни піти у відставку і повернути до влади обраний уряд Аунг Сан Су Чжі, відзначає видання.

Facebook вже заблокував кілька акаунтів, пов'язаних з військовими, після перевороту, у тому числі контрольований армією Myawaddy TV і державну телекомпанію MRTV.

Заборони також застосовуються в Instagram, що належить Facebook.

Facebook та інші платформи соціальних мереж зазнали величезної критики в 2017 році, коли праві групи заявили, що вони не вжили достатніх заходів, щоб зупинити ненависницькі висловлювання щодо мусульманської меншини рохінджа в М'янмі.

Контекст

1 лютого м’янманські військові оголосили про введення надзвичайного стану на рік і зміщення керівництва країни, пояснивши це масштабними фальсифікаціями на виборах, що відбулися в листопаді 2020 року.

Були затримані високопоставлені чиновники, включаючи президента Він М’їна і державного радника, голову МЗС і лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі, партія якої перемогла на виборах і мала розпочати формування уряду. Військові представили оновлений список членів кабінету, вони вже зайняли міністерські пости. Після цього в країні почалися протести проти військового перевороту.

Українські Національні Новини

Новини Світу