ukenru
ekspert-rozpoviv-yake-zhitlo-koristuyetsya-naybilshim-popitom

Експерт розповів, яке житло користується найбільшим попитом

 • 8402 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. На сьогоднішній день найбільш затребуваними залишаються квартири невеликої площі і стандартного планування. У той же час покупці при виборі житла стали приділяти увагу наявності паркінгів і дитячих майданчиків. Про це розповів віце-президента Холдингової компанії "Київміськбуд" Аркадій Бондарев, повідомляє УНН.

За його словами, найбільш затребуваним, а тому і перспективним, на сьогодні залишається економ-клас.

"Цьому чимало сприяє тривале падіння економіки, нестабільність банківського сектора і зниження доходів громадян. Відкладений запит на власне житло дуже великий. А іпотечні програми ледь-ледь починають відроджуватися. Поки середньостатистична людина не зможе дозволити за кілька років накопичити на недорогу квартиру, саме цей клас житла буде переважати над іншими", - вважає А.Бондарев.

Свої умови диктує і висока комуналка, зазначив експерт. За словами А.Бондарева, на ринку поки немає інтересу до повернення квартир з великими площами. Зараз люди хочуть квартиру з оптимізованої площею.

"Оптимізація площ в основному відбувається за рахунок коридорів, комор і балконів. Нікому не потрібні зайві некорисні площі, які неможливо пристосувати під щось необхідне, але при цьому за них потрібно платити", - зазначив він.

У той же час українці віддають перевагу стандартним плануванням і стандартним метраж - 1-кімнатні від 35 кв.м, 2-кімнатні від 47 кв.м, трикімнатні від 70 кв.м. Хоча є попит і на квартири-студіо.

"Якщо дивитися на наші об'єкти - то люди охочіше сьогодні купують на Новомостицькій і на Радченко, ніж, скажімо, на Русанівці. Ціна все-таки першопочаткова", - зазначив А.Бондарев.

Віце-президент "Київміськбуду" також зазначив, що інвестори все частіше цікавляться наявністю таких елементів житлових комплексів, як дитячий майданчик, паркінг, зручні заїзди і виїзди.

"У деяких своїх об'єктах "Київміськбуд" вже встановлює сонячні батареї і подзарядні пристрої для електромобілів. Якщо ця послуга буде затребувана, такими пристроями будуть оснащені всі нові будинки компанії", - сказав А.Бондарев.

Українські Національні Новини

Економіка