ukenru
eks-radnik-minstetsya-ta-sogodnishniy-sluga-narodu-geo-leros-pidozryuyetsya-v-rozkradanni-byudzhetnikh-koshtiv

Ексрадник "МінСтеця" та сьогоднішній "слуга народу" Гео Лерос підозрюється в розкраданні бюджетних коштів

 • 44418 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Народний депутат від партії "Слуга народу" Гео Лерос, будучи в 2016 - 2019 роках радником міністра інформаційної політики Юрія Стеця та голови столиці Віталія Кличка, пролобіював для свого арт-проекту виділення 3,7 млн грн з державного бюджету. Про це повідомляється в рапорті правоохоронних органів, опублікованому самим Леросом у себе на Facebook сторінці, пише УНН.

У своєму пості Лерос іронічно вказує на те, що розслідування цих фактів пов'язано з "плівками Єрмака" і викриттям родичів глави Офісу Президента Андрія Єрмака в нібито продажу державних посад. Однак це не так.

Підозру в розкраданні бюджету з боку Лероса ЗМІ озвучували ще до того, як він став "списочником" партії "Слуга народу". Іншими словами, до всіх його публічних викриттів високопоставлених колег.

УНН, нагадаємо, писав про причетність стріт-художника Лероса до можливого освоєння бюджетних коштів ще в червні минулого року - до його обрання народним депутатом.

"В кінці 2018 року в рамках проекту Мінінформполітики держава виділила понад 3,6 млн грн на роботу 8 європейських художників в метро "Осокорки". Кожен з них повинен був намалювати свою картину, яка входила в загальну серію з 8 малюнків. Режисером і головним відповідальним за проект був саме Гео Лерос. Однак, як з'ясувала журналіст телеканалу СТБ Олена Лук'янова, запрошені іноземні художники малювали свої роботи абсолютно безкоштовно, хоча в кошторисі, яку оплачували бюджетними грошима, чітко було написано, що робота кожного з них нібито оплачувалася з розрахунку 500 грн за 1 кв. метр", - вказувалося в матеріалі УНН.

Тоді в Мінінформполітики заявили, що не знали про це, не знали, що художники малюють безкоштовно, і пообіцяли в цьому розібратися.

У матеріалах правоохоронців якраз і вказується цей епізод: "Держпідприємство "Центр захисту інформаційного простору України", підпорядковане Міністерству інформаційної політики України 29.08.2018 року оголосило конкурс на закупівлю послуг зі створення й інтерпретації художніх і літературних творів, переможцем зазначеного тендеру став підконтрольний народному депутату Україна Леросу Гео Багратовіч ФОП Смачелюк Денис Анатолійович, який виступив єдиним учасником торгів, при цьому зазначена закупівля відбулася за переговорною процедурою, що може свідчити про наявність корупційної складової. Також необхідно відзначити, що Лерос Г.Б. був куратором цих робіт", - вказують правоохоронці.

Також нагадаємо, ще один скандальний мурал тодішнього кандидата в депутати розташований на 16-поверховому будинку на бульвары Лесі Українки, 36-б. Гео знову був головним режисером проекту.

Мурал на бульварі за задумом повинен був бути присвячений красі та силі українських жінок, але, як виявилося, був присвячений тільки одній.

Дівчиною, з якої малювали мурал, виявилася донькою колишнього першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова - Валерія. Спочатку дівчина не визнавала своє зображення на стіні будинку, і називала свій портрет "збірним образом". Але незабаром журналісти опублікували фото, як Валерія позувала художникам в будівельній люльці, яка висіла на торці того ж будинку, де і намальований відомий мурал.

Українські Національні Новини

Політика