ukenru
dzhaparova-provela-onlayn-zustrich-z-verkhovnim-komisarom-oon-z-prav-lyudini

Джапарова провела онлайн-зустріч з верховним комісаром ООН з прав людини

 • 10777 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела онлайн-зустріч з Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет та обговорили актуальні питання співробітництва уряду України з управлінням верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), зокрема, у контексті роботи Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС.

"Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела онлайн-зустріч з пані верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет. Еміне Джапарова та Мішель Бачелет обговорили актуальні питання співробітництва уряду України з управлінням верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), зокрема, у контексті роботи моніторингової місії ООН з прав людини в Україні", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що Еміне Джапарова відзначила необхідність відображення у доповідях УВКПЛ повної та об’єктивної ситуації у галузі прав людини в Україні, передусім на її тимчасово окупованих територіях, та регулярного інформування про це міжнародного співтовариства, що є важливим інструментом для попередження нових злочинів з боку російської окупаційної адміністрації.

"Пані верховного комісара ООН було докладно поінформовано про нові факти численних грубих порушень Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також окремих районів Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Так, Еміне Джапарова також ознайомила Мішель Бачелет з реальною ситуацією навколо постачання води на територію тимчасово окупованого Криму, підкресливши недолугість російських фейків щодо "гуманітарної катастрофи в Криму". Було відзначено, що Росія дбає не про постійне населення півострова, а про реалізацію своєї неоколоніальної політики, в рамках якої РФ переселила на Кримський півострів, у порушення міжнародного гуманітарного права, за оцінками різних експертів, до 800 тисяч власних громадян, а також про задоволення своїх військових потреб у контексті подальшої мілітаризації Криму.

Окрема увага була приділена незаконно ув’язненим Росією українським громадянам та крокам, які додатково може здійснити управління верховного комісара разом з іншими правозахисними механізмами ООН, у напрямку полегшення їхнього становища та звільнення.

Перша заступниця міністра поновила співрозмовниці запрошення відвідати Україну та ознайомитись із ситуацією на місці та з роботою моніторингової місії ООН, яка працює у нашій державі з 2014 року на запрошення українського уряду. Пані Верховний комісар запевнила, що візит в Україну залишається на її порядку денному, а його дати будуть визначені як тільки це дозволить зробити епідемічна ситуація.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що ми не повинні закривати очі на те, що член Ради безпеки ООН змушує замовкнути правозахисників, громадських активістів і журналістів в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика