ukenru
d-tramp-zaproponuvav-posadu-ministra-vnutrishnoyi-bezpeki-generalu

Д.Трамп запропонував посаду міністра внутрішньої безпеки генералу

 • 7798 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Обраний президент США Дональд Трамп запропонував генералу у відставці Джону Келлі очолити міністерство внутрішньої безпеки, передає УНН з посиланням на ВВС.

Як повідомив Дж.Келлі в інтерв'ю телеканалу Fox News, Д.Трамп звернувся до нього з таким проханням, і він "вважає це великою честю".

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що 66-річний Дж.Келлі розглядався як один з головних претендентів на посаду держсекретаря США і голови Пентагону.

Головою агентства з охорони навколишнього середовища США може стати колишній прокурор штату Оклахома Скотт Прюітт.

ЗМІ відзначають, що С.Прюітт виступав проти плану з розвитку чистої енергетики, на якому наполягає нинішня адміністрація Білого дому.

Також в середу стало відомо, що Д.Трамп збирається призначити підприємницю Лінду Макмехон на посаду керівника американської адміністрації малого бізнесу. Раніше Л.Макмехон очолювала компанію World Wrestling Entertainment, що спеціалізується на проведенні заходів в області професійного рестлінгу.

Крім того, за інформацією американських ЗМІ, губернатор штату Айова Террі Бранстед може зайняти посаду посла США в Китаї в адміністрації Д.Трампа.

70-річний Т.Бранстед на сьогоднішній день найдовше в США займає губернаторську посаду. Вперше він був обраний в 1983 році і займав цю посаду до 1999 року, а в 2011 році був знову обраний головою штату.

Т.Бранстед завжди виступав за добрі відносини з Китаєм, який в останні роки став важливим експортним ринком для виробників свинини і соєвих бобів в Айові. Він неодноразово називав голову КНР Сі Цзіньпіна своїм "старим другом". МЗС Китаю швидко і з ентузіазмом відреагувало на звістку про швидке призначення нового американського посла: представник відомства Лу Кан назвав його "старим другом китайського народу".

Д.Трамп під час передвиборної кампанії, навпаки, постійно нападав на зовнішньоторговельну політику Пекіна, а після обрання справив фурор, погодившись на телефонну розмову з президентом Тайваню, який Пекін розглядає як свою бунтівну провінцію. Коли цей його крок розкритикували як непродуманий і такий, що ставить під загрозу відносини з КНР, Д.Трамп знову став звинувачувати Китай у недобросовісній конкуренції.

Українські Національні Новини

Новини Світу