ukenru
d-tramp-rozglyadaye-chotiri-kandidaturi-na-zaminu-m-flinnu

Д.Трамп розглядає чотири кандидатури на заміну М.Флінну

 • 10021 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент США Дональд Трамп розглядає нові чотири кандидатури на посаду радника з національної безпеки, серед яких колишній посол США в ООН Джон Болтон, передає УНН з посиланням на The Washington Times.

За словами прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, серед кандидатів є колишній посол США в ООН Джон Болтон, з яким Д.Трамп мав провести інтерв'ю на вихідних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФБР не має наміру висувати звинувачення М.Флінну

Серед інших кандидатів: армійський стратег генерал-лейтенант Герберт Реймонд МакМастер, виконуючий обов'язки радника з національної безпеки Кіт Келлог та командуючий офіцер американської Військової академії Вест-Пойнт генерал-лейтенант Роберт Каслен.

За словами Ш.Спайсера, всі вони є "потенційними" кандидатами на дану посаду.

Він також сказав, що колишній директор ЦРУ Девід Петреус офіційно вже не є кандидатом.

Нагадаємо, М.Флінн пішов у відставку пізно ввечері 13 лютого після того, як він визнав, що ввів в оману високопосадовців із команди президента Д.Трампа щодо змісту своїх контактів із послом Росії в США.

Він спершу сказав віце-президенту Майку Пенсу, що в грудні 2016 року під час неодноразових розмов із послом Росії Сергієм Кисляком не обговорював санкції у той час, коли колишній президент США Барак Обама готував нові санкції проти Росії через імовірне втручання Москви в президентські вибори. Ці заяви М.Флінна дозволили М.Пенсу в телевізійному інтерв’ю виступити на захист радника з національної безпеки.

Але за деякий час М.Флінн у відповідь на опубліковані доповіді американських спецслужб визнав, що, можливо, обговорював санкції з С.Кисляком. Таке обговорення могло бути порушенням законів США, які забороняють вести зовнішньополітичні переговори приватним особам (а в грудні 2016 року М.Флінн ще не обіймав жодних офіційних посад).

Українські Національні Новини

Політика