ukenru
avstraliyski-vcheni-vvazhayut-scho-chervone-myaso-prizvodit-do-slipoti

Австралійські вчені вважають, що червоне м'ясо призводить до сліпоти

 • 16694 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Часте вживання червоного м'яса підвищує ризик сліпоти. До такого висновку прийшли дослідники Мельбурнського Університету (Австралія), передає УНН з посиланням на Американський журнал епідеміології.

Деталі 

Вчені досліджували стан здоров'я 6,7 тис. чоловіків і жінок у віці від 58 до 69 років.

В кінці експерименту вчені перевірили зір у учасників експерименту. Вони зіставили результати перевірки з кількістю червоного м'яса і курки, з'їденого учасниками дослідження.

Було встановлено, що десять порцій червоного м'яса на тиждень викликає ризик розвитку ВМД (захворювання органів зору, що вражає центральну область сітківки (макули), що приводить до втрати центрального зору) на 47% вище, ніж у тих, хто споживає менше п'яти порцій червоного м'яса на тиждень.

Результати дослідження також показали, що вживання курки хоча б три рази на тиждень може знизити ризик сліпоти більш ніж наполовину.

"Споживання понад 3,5 порцій курки на тиждень (в порівнянні з менше 1,5 порцій продукту на тиждень) знижує ризик розвитку ВМД. Ці результати показують, що різні види м'яса можуть по-різному впливати на ризик розвитку ВМД, і можуть стати основою для зміни способу життя і звичок харчування", - повідомили дослідники.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень.

Довідка

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство