ukenru
achs-prodovzhuye-atakuvati-kitay

АЧС продовжує атакувати Китай

 • 8822 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. На північному сході Китаю, у провінції Хейлунцзян, зафіксовано спалах африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє China Daily, передає УНН.

Хвороба поширилася у розпліднику, який розташований у міському окрузі Суйхуа. Загальна кількість поголів'я розплідника - 73 тис. свиней. З них, за станом на 2 січня, 4 тис. 686 - інфіковані, 3 тис. 766 - загинули.

Також наголошується, що перший спалах АЧС в Китаї був зафіксований у серпні 2018 року.

Нагадаємо, що, за попередніми оцінками, у Китаї на тлі вірусу кількість поголів'я свиней вже знизилося на 60 млн.

В Україні ж АЧС не вщухає вже п'ять років поспіль. Торік на території нашої держави було зареєстровано 145 спалахів хвороби.

Збитки, які несуть українські фермери через поширення вірусу, обчислюються мільярдами гривень.

Фермерські громадські організації звинувачують владу у бездіяльності.

"Державою не ведеться ефективна робота з депопуляції диких свиней, як це, наприклад, робиться у наших сусідів - Естонії або Латвії... Ще раз апелюю до Мінагрополітики перейти від слів до справи. У ситуації, що виникла, потрібно реагувати максимально швидко і реалізувати державну стратегію подолання АЧС в Україні в найкоротші терміни", - заявила з цього приводу голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

Депутат ВР Сергій Тригубенко, своєю чергою, вважає, що боротися з АЧС Україні заважають нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і відсутність профільного міністра - агрополітики - у країні вже протягом близько двох років.

Українські Національні Новини

Новини Світу