u-konhresi-pochaly-zbir-pidpysiv-za-petytsiiu-yaka-dozvolyt-rozghlianuty-dopomohu-ukraini-v-obkhid-spikera

У Конгресі почали збір підписів за петицію, яка дозволить розглянути допомогу Україні в обхід спікера

 • 39654 переглядiв

Демократи в Палаті представників США хочуть обійти спікера-республіканця Майка Джонсона і змусити проголосувати за пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 мільярдів доларів.

Демократи в Палаті представників США готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона та поставити на голосування пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 мільярдів доларів. Про це пише Reuters, передає УНН.  

Деталі 

Речник конгресмена провідного демократа у комітеті з питань регламенту Палати представників Джима Макговерна заявив, що у вівторок вранці він підготував так звану петицію про звільнення (discharge petition), яка може змусити Палату представників проголосувати, якщо вона набере 218 підписів, та розпочав збір підписів.

Шукаємо можливості в уряді, але ніщо не замінить схвалення запиту на фінансування Конгресом: Кірбі про допомогу Україні07.03.24, 09:33 • [views_0]

Зазначається, що Макговерн подав 15 лютого законопроєкт, що може бути використаний як засіб для подання петиції.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що Конгрес може почати збір підписів вже цього тижня, щоб в обхід спікера винести законопроєкт про допомогу Україні та партнерам на голосування, якщо спікер до того часу не внесе його на розгляд.

Конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік впевнений, що необхідна для цього петиція може отримати свої 218 підписів. 

Нагадаємо

Глава Пентагону Ллойд Остін після розмови з міністром оборони України Рустемом Умєровим закликав Конгрес терміново ухвалити двопартійний Закон про національну безпеку президента Байдена, щоб підтримати боротьбу України проти російської агресії.

Україна ризикує втратити більше території без нової допомоги США - директор ЦРУ12.03.24, 15:57 • [views_0]