ministry-oborony-izrailiu-ta-ssha-obhovoriuiut-peredachu-amerykanskoi-zbroi-izrailiu-cnn

Міністри оборони Ізраїлю та США обговорюють передачу американської зброї Ізраїлю - CNN

 • 23437 переглядiв

Міністр оборони Ізраїлю Галант зустрінеться з міністром оборони США Остіном, щоб попросити прискорити передачу більшої кількості американської зброї та обладнання, включаючи високоточні боєприпаси і винищувачі, для підтримки війни Ізраїлю в Газі.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у вівторок зустрінеться з міністром оборони США Ллойдом Остіном, щоб попросити більше американської зброї та обладнання для підтримки війни Ізраїлю в Газі. Про це пише CNN з посиланням на американських офіційних осіб, пише УНН.

Деталі

Видання зазначає, що продаж американської зброї в країну перебуває під пильною увагою законодавців і критиків постійної підтримки Ізраїлю з боку президента Джо Байдена.

Зустріч Галланта з Остіном стане його першим візитом до Пентагону в якості міністра оборони Ізраїлю і відбудеться після його переговорів у понеділок з радником з національної безпеки Джейком Салліваном і держсекретарем Ентоні Блінкеном, де, скоріше за все, також обговорювалися питання продажу зброї.

Зустрічі відбуваються на тлі того, що відносини між США і Ізраїлем досягли нової найнижчої точки. У понеділок окрема ізраїльська делегація відмовилася від запланованих зустрічей з офіційними особами США для обговорення військових планів Ізраїлю щодо південної частини Гази. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відкликав делегацію після того, як США не наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН із закликом до негайного припинення вогню.

Незважаючи на посилення напруженості, зростаючі обсяги продажу зброї з США залишаються в центрі уваги ізраїльських військових, які наполягають на тому, щоб їхні американські колеги якнайшвидше схвалили передачу зброї і домоглися прогресу в цьому питанні.

20.03.24, 01:22 • [views_0]

За словами чиновників, перед поїздкою до Вашингтона Галлант чітко дав зрозуміти Остіну, що він привезе з собою список американських озброєнь і обладнання, які Ізраїль хоче купити і отримати в прискореному порядку, в тому числі більш високоточні боєприпаси і винищувачі F-35 і F-15.

Як повідомив CNN високопоставлений чиновник адміністрації, Галланту повідомлять про розгляд рішення. Джерела видання кажуть, що політичного рішення про відмову в наданні додаткової зброї Ізраїлю немає.

Урядовці анонімно розповіли, що адміністрація президента США занепокоєна тим, що надто швидке схвалення продажу великої кількості озброєнь може дозволити Ізраїлю накопичити техніку для можливої великої конфронтації з Хезболлою в Лівані, чого США наполегливо закликають Ізраїль уникати. Інший чиновник сказав, що США розуміють, що Ізраїль повинен поповнити арсенал, оскільки війна виснажує його запаси.

У понеділок Галлант заявив, що Ізраїль може наблизитися до війни на півночі з Ліваном, якщо Армія оборони Ізраїлю не здобуде вирішальної перемоги над ХАМАС в Газі.

26.03.24, 14:48 • [views_0]