lviv-otrymuie-10-novykh-nyzkopidlohovykh-tramvaiv-za-rakhunok-kredytu-yeib-na-onovlennia-miskoho-transportu

Львів отримав 10 нових трамваїв, в рамках програми оновлення громадського транспорту за європейські кошти

 • 25916 переглядiв

Львів отримав 10 нових низькопідлогових трамваїв в рамках рамкової позики Європейського інвестиційного банку на суму 200 мільйонів євро для модернізації міського громадського транспорту в 10 містах України.

Львів закупив 10 нових низькопідлогових трамваїв, - покращення міської мобільності стало можливим завдяки рамковому кредиту Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ) на суму 200 млн євро, в межах якого оновлюється громадський транспорт у 10 містах України, передає УНН із посиланням на урядовий портал.

Деталі

10 нових п'ятисекційних низькопідлогових трамваїв тепер обслуговують міський маршрут Львова, що з'єднує великий житловий район Сихів з центром міста – повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Закупівля трамваїв Львовом є частиною проекту "Міський громадський транспорт України". Це рамковий кредит ЄІБ на суму 200 млн євро, - відповідна інвестиція забезпечує оснащення українських міст сучасним міським громадським транспортом, таким як тролейбуси, трамваї та автобуси.

Загалом в межах проекту парки громадського транспорту також оновлюються в Києві, Харкові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві та Івано-Франківську.

13.04.24, 13:48 • [views_0]

Довідково

ЄІБ підтримує євроінтеграцію України, особливо після повномасштабного вторгнення росії. З портфелем проектів на суму 7,3 млрд євро Банк інвестує у муніципальну інфраструктуру, енергетику, транспорт та малі й середні підприємства, щоби покращити повсякденне життя. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ЄІБ надав негайну допомогу, виділивши 2 млрд євро на терміновий ремонт критичної інфраструктури.

Нагадаємо

В контексті військової допомоги Україні Болгарія планує розгорнути систему ППО на своїй території. Про це заявив новопризначений тимчасовий виконувач обов'язків міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов під час другої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Софії.

12.04.24, 21:43 • [views_0]