kytai-khoche-maty-mozhlyvist-vtorhnutysia-na-taivan-do-2027-roku-amerykanskyi-admiral

Китай хоче мати можливість вторгнутися на Тайвань до 2027 року - американський адмірал

 • 18029 переглядiв

Американський адмірал Джон Аквіліно вважає, що Китай хоче мати можливість вторгнутися на Тайвань до 2027 року на основі директиви президента Сі Цзіньпіна для військових.

Китай прагне мати можливість вторгнутися на Тайвань до 2027 року. Про це заявив командувач Індо-Тихоокеанським командуванням США адмірал Джон Аквіліно, пише УНН з посиланням на Nikkei Asia.

Деталі

Він пояснив, що вважає так, оскільки президент Китаю Сі Цзіньпін попросив "своїх військових бути готовими до виконання завдання у 2027 році".

Аквіліно висловив занепокоєння нарощуванням військової потужності Китаю, а також зростаючими провокаціями проти Тайваню. Він додав, що Китай продовжить витрачати значні ресурси на військові потреби навіть в умовах посилення економічних труднощів.

Незважаючи на падіння економіки, існує свідоме рішення фінансувати військовий потенціал

- сказав Аквіліно.

Аквіліно розкритикував Китай за постачання напівпровідників та іншої продукції подвійного призначення до росії, що підтримує військові дії москви в Україні. За його словами, Пекін стверджує, що компанії продають цю продукцію "окремо від уряду". Але він відкинув цю точку зору, вказавши на злиття військового і цивільного секторів Китаю.

Додамо

Аквіліно також торкнувся домовленості президента США Джо Байдена і прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди на саміті 10 квітня про створення об'єднаного оперативного командування для американських військ в Японії з метою сприяння більш тісній співпраці з Силами самооборони Японії, які створять своє власне об'єднане оперативне командування.

Морське протистояння у Східному морі посилюється: Філіппіни зміцнюють безпеку, у КНР кажуть про порушення01.04.24, 13:00 • [views_0]

Подальша інтеграція сил "є абсолютно правильним шляхом", - сказав Аквіліно, додавши, що сторони розглянуть конкретні варіанти просування вперед в рамках міністерського діалогу.

Контекст

У Південно-Китайському морі китайські урядові судна протягом останніх місяців здійснювали провокаційні дії поблизу контрольованої Філіппінами мілини Другого Томаса. За словами Аквіліно, посилення або ескалація дій з боку Китаю може "викликати необхідність активації договору про взаємну оборону" між США і Філіппінами.

Нагадаємо

Байден підтвердив оборонні зобов'язання США перед Філіппінами і Японією, заявивши, що будь-який напад на філіппінські сили в Південно-Китайському морі призведе до зміцнення їх договору про взаємну оборону.

США та Філіппіни розпочали навчання за участю 16 тис. військовослужбовців22.04.24, 06:49 • [views_0]