po-ukraini-rekomenduvaly-pidhotuvaty-mistsia-masovoho-vidpochynku-na-vodi-u-7-oblastiakh-prodovzhuiut-zaboronu

По Україні рекомендували підготувати місця масового відпочинку на воді, у 7 областях продовжують заборону

 • 35200 переглядiв

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій продовжила заборону на відвідування місць масового відпочинку на водних об'єктах у кількох областях України через воєнний стан.

В Україні вирішили продовжити заборону на масовий відпочинок на водоймах у 7 областях - Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Харківській та Херсонській, у цілому ж обласним адміністраціям рекомендовано визначити та належним чином облаштувати місця такого відпочинку. Про таке рішення Комісії ТЕБ та НС від 13 березня повідомили в уряді, пише УНН.

Деталі

Комісія розглянула стан підготовки місць відпочинку на водних об’єктах України до прийняття відпочиваючих.

За інформацією ДСНС, основними причинами загибелі людей на воді є стан алкогольного (наркотичного) сп’яніння, порушення правил поведінки на воді, під час риболовлі, нещасні випадки.

За результатом доповіді та з урахуванням воєнного стану, як повідомляється, Комісія "вирішила продовжити дію заборони відвідування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей".

"В цілому ж, серед іншого, обласним та Київській міській військовим (державним) адміністраціям рекомендовано визначити місця масового відпочинку населення на водних об’єктах та зобов’язати керівників таких місць обладнати їх відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України", - вказали в уряді.

Літній відпочинок: експерт розповів, які країни залишаються популярними та як добратися до аеропортів11.05.23, 15:52 • [views_1632960]