pomer-kolyshnii-senator-demokrat-dzhozef-liberman

Помер відомий американський політик Джозеф Ліберман, соратник Альберта Гора

 • 24814 переглядiв

Помер колишній сенатор США від штату Коннектикут Джо Ліберман, який балотувався на посаду віце-президента за списком Демократичної партії разом з Альбертом Гором у 2000 році, а потім з республіканцем Джоном Маккейном у 2008 році.

У 2000 та у 2008 роках Джозеф Ліберман був кандидатом на пост пост віце-президента США. У 2000 році Джозеф Ліберман був кандидатом від Демократичної партії, через вісім років - разом із республіканцем Джоном Маккейном. Про це передає УНН із посиланням на Ассошіейтед Прес.

Деталі

У віці 82 років помер колишній сенатор США Джо Ліберман із Коннектикуту, який майже виграв посаду віцепрезидента за списком демократів разом з Альбертом Гором на виборах 2000 року, і потім, через 8 років по тому ледве не став кандидатом на посаду віцепрезидента. Про смерть Лібермана йдеться в заяві його сім'ї.

У Лібермана була одна з найдивніших кар'єр в американській політиці. Протягом тривалого часу він, як правило, залишався на правому крилі демократів і багато хто вважав його моралістом. Він був єдиним демократом, який публічно критикував у Сенаті етичну поведінку президента Клінтона у справі Левінські, хоча Клінтони колись допомагали йому під час виборчої кампанії.

Разом з Альбертом Гором (45-й віце-президент США у період 1993-2001; лауреат Нобелівської премії миру 2007 року) Ліберман виграв загальнонаціональне голосування, але обоє програли вибори у Колегії виборщиків після того, як Верховний суд виніс рішення на користь кандидата від республіканців Джорджа Буша-молодшого після історичного підрахунку голосів у Флориді.

У наступні роки Джо Ліберман шокував свою партію, рішуче захищаючи війни президента-республіканця в Іраку та Афганістані.

Програвши праймеріз демократів на переобрання у своєму рідному штаті Коннектикут у 2006 році, він вийшов з партії і балотувався як незалежний кандидат, успішно повернувши собі місце завдяки підтримці консервативних виборців. Ліберман залишив Конгрес у 2013 році.

Нагадаємо

У віці 90 років помер ізраїльсько-американський психолог та економіст, лауреат Нобелівської премії з економіки Даніель Канеман. Про смерть журналістам повідомила його дочка Дебора Трейсман.

28.03.24, 10:26 • [views_0]