sytuatsiia-na-pivdni-zalyshaietsia-napruzhenoiuvoroh-ne-prypyniaie-teror-v-tomu-chysli-i-na-enerhoobiekty-humeniuk

Ситуація на півдні залишається напруженою.Ворог не припиняє терор, в тому числі і на енергооб'єкти - Гуменюк

 • 22175 переглядiв

Ситуація на півдні України залишається напруженою: ворог продовжує тероризувати, обстрілюючи енергетичні об'єкти та намагаючись виявити українські засоби протиповітряної оборони.

Ситуація на півдні України залишається напруженою, ворог продовжує обстріл енергетичних об’єктів та намагається знайти українські системи протиповітряної оборони. На півдні вночі Сили оборони знищили 4 ворожих БпЛА типу "шахед". Про це в ефірі телемарафону розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

Деталі

"Ситуація залишається досить напруженою. Бачимо, що ворог не припиняє терор, ані на суходолі, де не може досягти відповідних успіхів, які запланував і компенсує це в повітрі. Зокрема, продовжує удари і балістикою по різних регіонах України. Намагається тиснути із використанням дронів типу "шахед". Знов випробовував на міцність протиповітряну оборону південних регіонів. Наші Сили оборони відпрацювали результативно. 4 дрони було знищено - 2 на Херсонщині та по одному на Миколаївщині та Дніпропетровщині", - сказала Гуменюк.

Вона додала, що ворог продовжує обстріл енергооб’єктів та намагається знайти самі системи ППО.

"Групи дронів спрямовувалися більш компактно і це говорить про те, що очевидно вони мають певну нестачу цього потенціалу, але намагається тримати терор системним. Саме тому вчора вдень у нашій зоні відповідальності був удар балістикою в напрямку Кіровоградщині і вночі використовувалися дрони, хоч і не великою кількістю", - додала Гуменюк.

Нагадаємо

Сили протиповітряної оборони знищили 9 ударних безпілотників "шахед-131/136", запущених з Криму в ніч на 16 квітня над різними регіонами України.