masshtabna-ataka-rf-poshkodzheni-desiatky-obiektiv-enerhosystemy-avariini-vidkliuchennia-v-7-oblastiakh-ukrenerho

Масштабна атака рф: пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми, аварійні відключення в 7 областях - Укренерго

 • 46627 переглядiв

Десятки об'єктів української енергосистеми були пошкоджені в результаті масштабної російської атаки, що призвело до аварійних відключень електроенергії в 7 областях.

Внаслідок масштабної атаки росіяни у ніч на 22 березня пошкоджені десятки об’єктів енергетичної системи України. Аварійні відключення світла запроваджені в 7 областях. Енергосистема отримує аварійну допомогу з трьох країн. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Укренерго. 

Сьогодні вранці ворог цілеспрямовано здійснив комбіновану масовану атаку по українській енергетичній інфраструктурі. Пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК "Укренерго, мережі обленерго

- йдеться у повідомленні Укренерго.

Як зазначається, найважча ситуація в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях. 

В Укренерго наголосили, що попри атаки росіян енергосистема зберегла цілісність. Фахівці працюють над стабілізацією її роботи. 

Виведена з роботи високовольтна лінія 750 кВ, яка була основною лінією живлення ЗАЕС. Наразі енергоживлення ЗАЕС відбувається лише за резервною лінією 330 кВ, що була відновлена ремонтними бригадами "Укренерго" 14 березня

- наголосили в Укренерго.

Аварійні відключення 

Як повідомляється, споживання електроенергії вимушено обмежили в таких областях:

– Дніпропетровська 

– Донецька

– Кіровоградська

– Одеська

– Полтавська

– Сумська

– Харківська

Аварійна допомога 

Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі.  Аварійно-відновлювальні роботи триватимуть 24/7 до повного відновлення живлення споживачів, додали в Укренерго. 

22.03.24, 10:27 • [views_0]