velyka-brytaniia-ne-vyznavatyme-psevdovybory-na-okupovanykh-terytoriiakh

Велика Британія не визнаватиме псевдовибори на окупованих територіях

 • 113099 переглядiв

США засуджують фейкові вибори, проведені Росією на окупованих українських територіях, і ніколи не визнають їхню легітимність чи результати.

Постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд заявив, що Лондон не визначатиме псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України. Він нагадав, що агресія Росії розпочалася у 2014 році, а зараз Росія намагається захопити нові території. Про це повідомив Голос Америки, передає УНН.

Деталі

"Росія проводить свої президентські вибори всупереч волі українського народу. Це ще одна кричуща спроба Росії створити видимість легітимності своєї незаконної присутності в Україні. І це ще одне порушення суверенітету і територіальної цілісності України, принципів, які є основоположними для Гельсінського Заключного акту, який Росія розірвала на шматки

сказав Голланд.

Він також зазначив, що Велика Британія рішуче засуджує Росію за проведення президентських виборів в Україні, що суперечить міжнародному праву, зокрема Статуту ООН. І підкреслив, що "ці так звані "вибори" на суверенній території України є незаконними".

Росія не має жодних законних підстав для таких дій на території України. Ми не визнаємо результати жодних фіктивних референдумів чи виборів. Донецьк, Херсон, Луганськ, Запоріжжя та Крим є частиною України. Проведення фіктивних виборів у цих регіонах не змінить цього факту

зазначив представник Великої Британії при ОБСЄ.

14.03.24, 21:20 • [views_0]