u-kharkovi-ta-oblasti-i-na-kryvorizhzhi-obmezhennia-elektropostachannia-ukraina-nadavala-avariinu-dopomohu-polshchi-minenerho

У Харкові та області і на Криворіжжі обмеження електропостачання, Україна надавала аварійну допомогу Польщі - Міненерго

 • 25501 переглядiв

Через відключення електроенергії постраждали близько 350 000 споживачів електроенергії в Харкові та області, а також обмеження в Кривому Розі, 12 населених пунктів залишаються без світла через негоду, але дефіциту електроенергії не очікується, і Україна надала екстрену допомогу Польщі.

У Харкові та області застосовуються відключення електроенергії для близько 350 тисяч споживачів електроенергії, також є обмеження для Криворіжжя. Через негоду залишаються без світла 12 населених пунктів. Дефіциту електрики не очікується, Україна надавала аварійну допомогу Польщі. Про це повідомили у четвер у Міненерго, пише УНН.

Генерація, передача та споживання

"У Харкові минулої доби застосовувалися графіки погодинних відключень – знеструмлювалися близько 100 тисяч абонентів. Також обмеження застосовані сьогодні зранку – у місті Харків та районах області відключено близько 350 тисяч споживачів. Також діють обмеження споживання у Криворізькому районі на Дніпропетровщині, - повідомили у Міненерго.

В інших областях, як вказано, обмежень не планується. "Дефіциту електроенергії не передбачається", - додали у міністерстві.

"Минулої доби через надлишок виробітку електроенергії СЕС обмежувалася генерація з відновлюваних джерел енергії сумарною величиною 2373 МВт-год. Також Україна здійснювала аварійне постачання електроенергії до Польщі. Сумарна величина переданої електроенергії – 1500 МВт-год", - вказали у Міненерго.

Енергосистема України, як вказано, "працює стабільно та збалансовано".

Стан мереж

Вчора вдень з технологічних причин, як зазначається, вимикалися споживачі у центральній частині Києва – житлові багатоповерхівки та 29 установ на вулиці Хрещатик та вулиці Богдана Хмельницького. Впродовж години всіх заживили, вказали у міністерстві.

У місті Кривий Ріг учора ввечері через відключення повітряної лінії 150 кВ, що сталося з технологічних причин, як повідомляється, знеструмлювався швидкісний трамвай, місцева ТЕЦ, побутові та промислові споживачі. Менш ніж за годину повітряну лінію увімкнули, усіх споживачів заживили, зазначили у Міненерго.

Наслідки негоди

"Через негоду в Україні залишаються знеструмленими 12 населених пунктів – 9 у Чернігівській області та 3 у Житомирській", - сказано у повідомленні.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,50 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 5042 МВт-год. Експорту не передбачається.