ne-tilky-drony-kamikadze-v-ukraini-aktyvno-rozrobliaiut-rizni-robotyzovani-systemy-dlia-syl-oborony

Не тільки дрони-камікадзе: в Україні активно розробляють різні роботизовані системи для Сил оборони

 • 34947 переглядiв

Україна випробувала понад 50 роботизованих наземних платформ, включаючи безпілотники-камікадзе, роботів-саперів і безпілотні системи для доставки боєприпасів та евакуації поранених солдатів, і планує розгорнути їх на полі бою в найближчі місяці.

В Україні активно розробляються роботизовані наземні платформи, понад третину яких вже випробували на полігоні. Про це заявив віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі 

За його словами, Brave1 випробував на полігоні 50+ комплексів. Випробування зокрема проходили платформи-камікадзе, турелі, платформи, які знищують позиції й техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

Евакуація поранених на дистанційному управлінні: українські транспортери FoxTac успішно пройшли випробування19.02.24, 18:16 • [views_0]

Федоров розповів, що роботи успішно показали себе на полігоні, тож за кілька місяців вони будуть на полі бою.

Основна мета наземних роботів — мінімізувати участь людини на полі бою. Це допоможе зберігати життя і здоров’я українських воїнів. Наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога

- заявив міністр цифрової трансформації. 

За словами Федорова, кластер Brave1 робить усе для масштабування виробництва роботів, а держава починає їх масово закуповувати. 

Українські виробники можуть виготовляти на місяць близько 150 тис. дронів - Мінстратегпром05.03.24, 14:00 • [views_0]

Зазначається, що на платформі Brave1 зареєстровано понад 140 роботизованих систем, 96 з них пройшли оборонну експертизу, 14 розробок кодифіковано за стандартами НАТО. Водночас частина із цих роботів уже працює на фронті, наприклад турель "ШаБля".

Нагадаємо

Заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський заявив, що Збройні сили України використовують безпілотні літальні апарати ефективніше, ніж російські війська, з ефективністю на кілька пунктів вищою.