dvi-rakety-iskander-ta-17-s-300-rosiiany-vypustyly-po-kharkovu-ta-oblasti-vrantsi-politsiia

Дві ракети "Іскандер" та 17 С-300 росіяни випустили по Харкову та області вранці - поліція

 • 21159 переглядiв

Російські війська випустили дві ракети "Іскандер-М" і сімнадцять ракет С-300 по енергетичних об'єктах Харкова і області вранці 22 березня, за повідомленням українських офіційних осіб.

Дві ракети "Іскандер-М" та 17 С-300 випустили російські війська по Харкову та області сьогодні вранці, повідомив начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов у п'ятницю, пише УНН.

Дві ракети Іскандер-М та сімнадцять - ЗРК С-300 випустив ворог по об'єктам енергетики в Харкові та області

- написав Болвінов у Facebook.

З його слів, слідчі, криміналісти та вибухотехніки працюють на місцях від самого ранку, "завдяки зібраним уламкам вдалося швидко встановити тип озброєння". "Робота триває, фіксуємо воєнні злочини рф", - вказав він.

22.03.24, 11:27 • [views_0]

Додатково

Директор Київського наукового інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше зазначав, що ракети виробництва КНДР, які рф застосовувала під час ударів по Україні, у тому числі і по Харкову, практично ідентичні російським ракетам "Іскандер-М".

"Можемо підтвердити кілька випадків використання рф північнокорейських ракет. 14 лютого росія вдарила по Україні щонайменше шістьма такими ракетами.

Північнокорейські балістичні ракети KN-23 мають свою специфіку та особливості, зокрема летять швидше російських. Але загалом вони майже такі самі, як "Іскандер-М".

Частину такої північнокорейської ракети ми знайшли після атаки на Київ 2 січня на Мокрій вулиці (колишня Кудряшова) у Солом’янському районі, де постраждала дев’ятиповерхівка й загинули четверо людей", - зазначив Рувін.