8-tys-yevro-za-transfer-poza-punktamy-propusku-mikroavtobus-z-psevdoturystamy-zatrymaly-bilia-kordonu-z-moldovoiu

8 тис. євро за "трансфер" поза пунктами пропуску: мікроавтобус з псевдотуристами затримали біля кордону з Молдовою

 • 22832 переглядiв

Прикордонники затримали водія мікроавтобуса, який намагався незаконно переправити 8 чоловіків призовного віку з різних регіонів України до Молдови за 8 000 євро за особу, за що йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

У прикордонні затримали пасажирський мікроавтобус, який прямував до українсько-молдовського кордону посеред ночі. Водій за винагороду мав забезпечити "псевдотуристам" незаконний трансфер поза пунктами пропуску до Молдови, передає УНН із посиланням на ДПСУ.

Деталі

За даними прикордонників, транспортним засобом керував житель Чернівецької області. Разом з ним до кордону прямували 8 чоловіків призовного віку з Харківської, Донецької, Полтавської та Київської областей.

Як було попередньо встановлено, водій за грошову винагороду, в розмірі 8 тисяч євро з особи, мав забезпечити "псевдотуристам" незаконний трансфер поза пунктами пропуску до Молдови.

Стосовно охочих незаконно потрапити за кордон склали протоколи за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Водію, як організатору, загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ст. 332 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.