viiskova-baza-na-pivden-vid-bahdada-v-iraku-zaznala-aviaudaru

Військова база на південь від Багдада в Іраку зазнала авіаудару

 • 39788 переглядiв

Авіаудар по військовій базі на південь від Багдада, яку використовує іракське бойове угрупування "Аль-Хашд аш-Шаабі", завдав матеріальних збитків, але про жертви не повідомляється.

Потужний вибух пролунав на військовій базі Кальсу на південь від Багдада, повідомили джерела Reuters. Об'єкт використовується іракською міліцейською організацією "Аль-Хашд аш-Шаабі". Її підрозділи брали участь у нападі на американські війська в Іраку. Телеканал "Аль-Арабія" опублікував у Telegram відео атаки, передає УНН.

Деталі

Джерела Reuters повідомили, що вибухи стали наслідком авіаудару. Невідомо, хто атакував військову базу. Метою став штаб організації "Аль-Хашд аш-Шаабі". Співрозмовники Reuters стверджують, що ніхто не загинув, але завдано матеріальних збитків.

За даними AFP, одна людина загинула, вісім поранено.

Доповнення

Військова база Кальсу розташована в провінції Бабіль, приблизно за 50 км на південь від Багдада. Організація "Аль-Хашд аш-Шаабі" виникла як об'єднання озброєних угруповань, близьких до Ірану, зазначає Reuters. Пізніше іракська влада визнала їх офіційними силами безпеки. Підрозділи, що входять до організації, кілька місяців завдавали ударів по американським військам в Іраку за допомогою ракет і безпілотників на підтримку палестинців у війні в секторі Газа. У лютому удари припинилися.

Ірак закрив повітряний простір, іранські безпілотники перетнули його кордон14.04.24, 00:10 • [views_0]