u-makrona-pidtverdyly-vizyt-prezydenta-frantsii-v-ukrainu-v-naiblyzhchi-tyzhni

У Макрона підтвердили візит президента Франції в Україну в найближчі тижні

 • 29997 переглядiв

Візит президента Франції Еммануеля Макрона до України, який спочатку планувався на лютий і неодноразово переносився, тепер має відбутися найближчими тижнями.

Візит президента Франції Еммануеля Макрона в Україну має відбутися найближчими тижнями, повідомляє Reuters із посиланням на Єлисейський палац, передає УНН

Деталі 

Як зазначає агентство, спочатку Макрон заявляв, що планує відвідати Україну в лютому, щоб підписати двосторонню угоду про безпеку з президентом України Володимиром Зеленським. Поїздку було відкладено, і зрештою Зеленський приїхав до Парижа, щоб укласти угоду.

Дипломати повідомили, що друга дата приїзду Макрона в Україну була запланована на початок березня, перш ніж її перенесли на кінець цього тижня.

"Глави двох держав домовилися залишатися в тісному контакті, зокрема, щодо візиту президента в Україну, який має відбутися найближчими тижнями", - йдеться в повідомленні канцелярії президента Франції після телефонної розмови двох лідерів у неділю.

Доповнення 

За даними Reuters, перенесли візит Макрона через кілька днів після того, росія вдарила ракетою по Одесі під час перебування там прем'єр-міністра Греції. Макрон також мав відвідати Одесу.

Два дипломатичних джерела повідомили агенству, що Єлисейський палац  розглядає можливість розширити поїздку в Україну, включивши до неї глав інших західних держав, які приєднаються до Макрона, замість простої двосторонньої поїздки, щоб продемонструвати єдність між союзниками та солідарність з Україною.

Доповнення 

Президент Володимир Зеленський та очільник Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову та обговорили поточну ситуацію на полі бою та результати Міжнародної конференції на підтримку України, яка нещодавно відбулася в Парижі.