ssha-pratsiuiut-nad-deeskalatsiieiu-napruzhenosti-mizh-izrailem-ta-iranom-blinken

США працюють над деескалацією напруженості між Ізраїлем та Іраном - Блінкен

 • 24827 переглядiв

США працюють над деескалацією напруженості між Ізраїлем та Іраном і притягненням Ірану до відповідальності.

США не беруть участі в операціях Ізраїлю в Ірані. Як передає УНН, про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен, пише CNN.

Деталі

За його словами, країни "Великої сімки" зосереджені на роботі з деескалації ситуації на Близькому Сході.

Ми зосереджені на тому, на чому зосереджена "Велика сімка", і це відображено в нашій заяві і в нашій розмові, - це наша робота з деескалації напруженості. Ми віддані безпеці Ізраїлю. І ми також віддані деескалації - спробам покласти край цій напруженості

- сказав Блінкен.

Він також сказав, що країни поділяють "зобов'язання притягнути Іран до відповідальності".

Блінкен заявив, що країни засуджують удари, завдані Іраном по Ізраїлю на вихідних. Він назвав ці атаки "безпрецедентними за своїм масштабом; масштабом, тому що це була пряма атака на Ізраїль з боку Ірану, масштабом, тому що було застосовано понад 300 боєприпасів, включаючи балістичні ракети".

Видання пише, що Білий дім зайняв стриману позицію, яка відображає бажання американських чиновників зберегти певну дистанцію від цього рішення. Вони дали зрозуміти, що вибір був виключно за Ізраїлем.

"Ми не були залучені", - сказав один з чиновників.

Нагадаємо

Ізраїль вночі завдав удару по Ірану у відповідь на масовану ракетну і дронову атаку минулого тижня. При цьому джерела CNN в регіональній розвідці вважають, що прямі міждержавні удари між двома сторонами "закінчилися".

15.04.24, 12:51 • [views_0]