sproby-polshchi-ta-frantsii-obmezhyty-import-ukrainy-mozhut-zatiahnuty-viinu-solskyi

Спроби Польщі та Франції обмежити імпорт України можуть "затягнути війну" - Сольський

 • 28290 переглядiв

Міністр аграрної політики України попереджає, що спроби Франції та Польщі обмежити імпорт української сільськогосподарської продукції можуть продовжити війну, зменшивши доходи України.

Дії Франції та Польщі, які намагаються обмежити український імпорт агропродукції можуть затягнути війну. Про це в інтерв'ю для Financial Times заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Сольський, пише УНН.

Деталі 

Додаткові обмеження, які є предметом запеклих дебатів усередині блоку та покликані заспокоїти розлючених фермерів, вдарять по доходах України та "підвищать шанси, що війна затягнеться"

- заявив Сольський для FT.

За його словами, Україна не винна в тому, що високі врожаї в США і Латинській Америці призвели до падіння цін на зернові.

Також урядовець підкреслив, що збільшення протекціонізму і субсидій не є рішенням європейських фермерів, оскільки вони мають бути більш ефективними, щоб конкурувати на світових ринках.

80% проблем, які зазвичай пов'язують з українським експортом, не існують. Вони придумані

- впевнений Сольський.

18.03.24, 22:06 • [views_0]

Доповнення

У виданні пояснюють, що Франція та Польща прагнуть посилити угоду яка накладає обмеження на багато видів українського імпорту в обмін на продовження безмитного режиму, ухваленого після повномасштабного вторгнення.

Так, підписана минулого тижня Угода про продовження автономних торговельних заходів уже передбачала скорочення імпорту української агропродукції в ЄС на  400 мільйонів євро. Натомість франко-польська пропозиція знизить цю суму ще на 800 мільйонів євро.

Нагадаємо

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка заявив, що Україна та Польща близькі до вирішення імпортного конфлікту шляхом переговорів, які дозволять запровадити тимчасові заходи безпеки для захисту польських фермерів.