netaniakhu-vidkydaie-zaklyky-amerykanskykh-politykiv-provesty-dostrokovi-vybory-v-izraili

Нетаньяху відкидає заклики американських політиків провести дострокові вибори в Ізраїлі

 • 26585 переглядiв

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відкинув заклики лідера демократів у Сенаті США Чака Шумера провести дострокові вибори в Ізраїлі, заявивши, що це відверне увагу від конфлікту з ХАМАС в Газі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відкинув заклик лідера демократів в Сенаті США Чака Шумера провести нові вибори. Про це УНН пише з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Нетаньяху заявив, що заклик провести нові вибори є "абсолютно недоречним" і таким, що шкодить війні Ізраїлю проти ХАМАС. Він також сказав, що заклики до нових виборів лише відволікають від вирішення конфлікту.

Єдиний уряд, над поваленням якого ми повинні працювати зараз, - це терористична тиранія в Газі

- сказав він.

Нетаньяху пообіцяв протистояти будь-якому тиску на Ізраїль з метою послабити його прагнення до ліквідації ХАМАС.

У неділю він заявив, що Ізраїль збільшує кількість вантажівок з продовольством, яким дозволено в'їзд до Гази, але проблемою, що перешкоджає доставці допомоги цивільному населенню, є розграбування вантажівок ХАМАСом.

За словами ізраїльських офіційних осіб, Рафах, останній значний оплот ХАМАСу, має важливе значення для знищення бойовиків цього угрупування. Хамас все ще тримає там чотири батальйони. У п'ятницю Нетаньяху схвалив плани наступу після засідання військового кабінету, хоча жодних подробиць не було оприлюднено.

Зростає занепокоєння перед наступом Ізраїлю на Рафах: Очікується евакуація 1,4 мільйона палестинців18.03.24, 02:17 • [views_0]

Нагадаємо

Нетаньяху вже неодноразово відмовлявся брати на себе зобов'язання щодо проведення дострокових виборів. Він посилався на опитування, які показують, що більшість ізраїльтян хочуть дострокових виборів, але тільки після того, як війна буде визнана закінченою.

Проте, адміністрація Байдена все більше критикує прем'єр-міністра Ізраїлю через за його ставлення до конфлікту з ХАМАС. Шумер, нью-йоркський демократ і найвищий єврейський обраний чиновник в уряді США, заявив минулого тижня, що Нетаньяху "збився зі шляху" і закликав до нових виборів, спрямованих на вибір нового уряду.

Нинішньому ізраїльському уряду менше року, і наступні планові вибори мають відбутися 2026 року.

Ізраїль перевіряє, чи знищив він у Газі другого за впливом ватажка ХАМАСу12.03.24, 10:10 • [views_0]