my-nareshti-pobachyly-zrushennia-u-pytanni-rozblokuvannia-dopomohy-vid-ssha-shmyhal

Ми нарешті побачили зрушення у питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

 • 49342 переглядiв

Під час свого візиту до США прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив розблокування військової та фінансової допомоги, американські інвестиції в українську економіку та використання заморожених російських активів.

Під час візиту до США опрацьовано 3 важливі теми: розблокування військової та фінансової допомоги з боку Америки, інвестиції США в українську економіку та використання російських заморожених активів. Про це повідомляє Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, під час візиту до США було опрацьовано 3 ключові теми, а саме розблокування військової та фінансової допомоги з боку американських партнерів, інвестиції США в українську економіку та використання російських заморожених активів.

Ми нарешті побачили зрушення у питанні розблокування допомоги від США. Законопроєкт передбачає 61 млрд доларів на підтримку України

 – заявив Денис Шмигаль.

За інформацією, з цієї суми значна частина буде призначена на військові потреби, 7,8 млрд доларів – на бюджетну підтримку та більш ніж 1,5 млрд доларів – на економічну допомогу.

Також у рамках візиту Денис Шмигаль провів особисті зустрічі з ключовими лідерами демократів та республіканців у Конгресі, включаючи Гакіма Джеффріса, Чака Шумера, Мітчела МакКоннелла, Роджера Вікера та українським кокусом у Сенаті.

Ми отримали запевнення в підтримці законопроєктів обома партіями. Очікуємо, що вже найближчим часом цей великий пакет допомоги від США буде проголосовано 

– підкреслив Денис Шмигаль.

Шмигаль зустрівся з міністром економіки Франції: говорили про військові потреби України, відновлення енергосистеми та конфіскацію росактивів18.04.24, 18:13 • [views_0]