kyiv-rozcharovanyi-slovamy-papy-shchodo-biloho-prapora-mzs-vyklykalo-predstavnyka-vatykanu-v-ukraini

Київ розчарований словами Папи щодо "білого прапора": МЗС викликало представника Ватикану в Україні

 • 27975 переглядiв

Україна висловила розчарування заявою Папи Франциска про демонстрацію "білого прапора" та переговори з росією, агресором, наголосивши на необхідності справедливого миру на основі принципів ООН та української Формули миру.

У понеділок 11 березня Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса запросили до Міністерства закордонних справ України через заяви Папи Франциска щодо "білого прапора". Про це пише УНН з посиланням на заяву МЗС. 

Деталі 

Вісвальдасу Кульбокасу повідомили, що в Україні розчаровані словами Понтифіка щодо "білого прапора" та необхідності "проявити хоробрість і вести переговори" з агресором

- наголошують у міністерстві. 

У москві відреагували на скандальну заяву Папи про "білий прапор"11.03.24, 15:16 • [views_0]

В МЗС зазначили, що замість закликів, які легалізують право сильного і заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права, від глави Святого Престолу очікувалися б сигнали у бік світової спільноти про необхідність негайного об’єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а також апеляції до нападника, а не до жертви.

Окрім того, в МЗС України особливо наголосили на тому, що наша держава, як ніхто інший, прагне миру.

Цей мир, однак, має бути справедливим і заснованим на принципах Статуту ООН та Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

- йдеться в заяві Міністерства закордонних справ. 

Контекст 

Днями Папа Римський Франциск, говорячи про розв’язану рф війну, заявив, що Україна повинна мати те, що він назвав відвагою "білого прапора" і вести переговори.  

Шольц відкинув слова Папи щодо "білого прапора"11.03.24, 14:29 • [views_0]

Трохи згодом Директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні пояснив, що Папа Франциск заявив про "білий прапор" висловивши сподівання на мирне вирішення конфлікту, звертаючись до України як до країни, яка завжди була "мученицею".

Довідково

Нунцій — постійний дипломатичний представник Папи Римського в державах, з якими Ватикан підтримує офіційні дипломатичні відносини; найвищий дипломатичний представник Святого престолу, що відповідає Надзвичайному і повноважному послу.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський розкритикував пропозицію Папи щодо переговорів України з росією, заявивши, що Церква повинна бути з людьми, які захищають своє життя, а не займатися "віртуальним посередництвом" здалеку.