dzho-baiden-zaruchyvsia-pidtrymkoiu-baraka-obamy-i-billa-klintona-dlia-rekordnoho-zboru-koshtiv

Джо Байден заручився підтримкою Барака Обами і Білла Клінтона для рекордного збору коштів

 • 25856 переглядiв

Джо Байден провів рекордний збір коштів за підтримки Барака Обами та Білла Клінтона, зібравши щонайменше 25 мільйонів доларів за допомогою квитків вартістю до 500 000 доларів.

Джо Байден, в рамках вечора збору коштів для фінансування діяльності кандидата у президенти США, поповнив скарбничку своєї передвиборчої кампанії квитками, вартість яких, як стверджується, починається від 250 000 доларів. Акцію підтримали його попередники - Барак Обама і Білл Клінтон. Про це передає УНН із посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Три президенти об’єдналися у четвер, 28 березня, на рекордному вечорі збору коштів у Нью-Йорку для передвиборчої кампанії Джо Байдена. Зал для глядачів був переповнений, понад 5 000 осіб, незважаючи на те, що вхід коштував від 225 000 до 500 000 доларів, залежно від того, наскільки близько ви знаходитесь до трьох спікерів, повідомляє наш вашингтонський кореспондент Гійом Науден. Ще до початку вечора кампанія Байдена оголосила, що зібрала щонайменше 25 мільйонів доларів лише на цей захід. У списку музикантів, які виступили на заході, – Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo та Lea Michele. Гала-концерт не транслювався по телебаченню, але організатори планують публікувати окремі відеоролики в соціальних мережах.

Колишні та діючий президент разом сиділи на сцені під час модерованої панельної дискусії, де говорили про демократію, життя в Білому домі, міжнародні конфлікти і складні рішення на посаді президента. Обама і Клінтон високо оцінили роботу Байдена. Той, у свою чергу, виступив з кількома терміновими застереженнями проти Трампа, який заперечує зміну клімату, хоче обмежити фундаментальні права і перебуває в хороших відносинах з автократами по всьому світу.

Що робив у цей час Дональд Трамп

Кількома годинами раніше Дональд Трамп також приїхав на передвиборчу кампанію до Нью-Йорка, але зовсім з іншого приводу. Республіканець був присутній на поминках офіцера поліції, який загинув при виконанні службових обов'язків. Прес-секретар Дональда Трампа Стівен Чунг розкритикував у соціальній мережі X "блискучий вечір" трьох демократів "з їхніми елітарними і відірваними від життя благодійниками".

Нагадаємо

Президент США Джо Байден, який має намір висуватися від демократів, скоротив відставання від республіканця Дональда Трампа в шести із семи штатів, що "вагаються". Про це свідчать результати щомісячного опитування Bloomberg News та Morning Consult.

Дональд Трамп почав продавати власні Біблії під назвою "Боже, благослови Біблію США". Назва натхненна патріотичною баладою кантрі-співака Лі Грінвуда "God Bless the USA", яку Трамп часто використовує на своїх передвиборчих мітингах.