do-15-rokiv-za-gratamy-zasudyly-cholovika-yakyi-poshyriuvav-rosiisku-propahandu-na-zamovlennia-spetssluzhb-rf

До 15 років за ґратами засудили чоловіка, який поширював російську пропаганду на замовлення спецслужб рф

 • 20227 переглядiв

Чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі за поширення російської пропаганди на замовлення російських спецслужб, зокрема виправдання російських воєнних злочинів та дискредитацію Сил оборони України.

Чоловіка, який на замовлення спецслужб рф поширював російську пропаганду, засудили до 15 років ув'язнення. Про це пише УНН з посиланням на СБУ. 

Деталі

За даними слідства, зрадник підтримував у своїх дописах агресивну війну проти України та виправдовував воєнні злочини окупантів.

Йдеться про очільника громадської організації "російська громада Полтавщини", ідеологічного прихильника кремлівського режиму.

Видавав себе за монаха і освячував танки рф під Києвом: колаборанта засудили по 10 років тюрми 12.04.24, 14:17 • [views_0]

На замовлення рф він підготував понад 60 антиукраїнських публікацій, з допомогою яких ворог намагався дискредитувати Сили оборони та підірвати довіру до України з боку міжнародних партнерів.

На основі матеріалів СБУ суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)

- резюмували в СБУ. 

Доповнення

Слідчі з'ясували, що чоловік у своїх дописах заперечував ракетні удари загарбників по торговельному центру у Кременчуці, багатоквартирному будинку у Дніпрі та енергооб’єктах Києва.

За свою роботу агент отримав від окупантів майже 250 тис. у гривневому еквіваленті.

Нагадаємо

Мешканця Чернігівської області засудили до 15 років позбавлення волі за передачу російським окупантам інформації про українських військовослужбовців та ветеранів АТО під час повномасштабного вторгнення.