zhozep-borrel-varvarski-udary-lyshe-zmitsniuiut-rishuchist-yes-zbilshyty-pidtrymku-ukrainy

Жозеп Боррель: "Варварські удари лише зміцнюють рішучість ЄС збільшити підтримку України"

 • 44204 переглядiв

Варварські напади росії на критично важливу енергетичну інфраструктуру України лише зміцнюють рішучість ЄС швидше збільшити підтримку України та надати більше допомоги, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Масові удари проти української критичної енергетичної інфраструктури лише зміцнюють рішучість ЄС збільшити підтримку України. Країни Європейського робитимуть більше і швидше, щоб допомогти Україні, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після зустрічі із главою МЗС України Дмитром Кулебою. Про це УНН повідомляє із посиланням на Представництво ЄС в Україні. 

Деталі 

Як повідомляється, Кулеба з Боррелем обговорили останні події у війні росії проти України, в тому числі нещодавні масові удари проти української критичної енергетичної інфраструктури.

Боррель підкреслив, що "ці варварські удари лише зміцнюють рішучість ЄС збільшити підтримку України". Він наголосив, що ЄС і країни-члени "робитимуть більше і швидше", щоб підтримати Україну.   За словами Борреля, бони надаватимуть боєприпаси через нещодавно узгоджений Фонд допомоги Україні обсягом 5 мільярдів євро на цей рік у рамках Європейського фонду миру.

Високий представник також підтвердив підтримку ЄС Формули миру  України – єдиної всеосяжної основи для справедливого миру відповідно до Статуту ООН, а також проведення Саміту миру за широкою міжнародною участю.

Він запросив Кулебу взяти участь у наступній Раді закордонних справ 22 квітня у Люксембурзі разом із міністром оборони України Рустемом Умєровим, щоб обговорити потреби України та краще скоординувати підтримку з боку ЄС та країн-членів.

Високий представник також запросив Україну взяти участь в оборонно-промисловому форумі ЄС-Україна, що відбудеться 6 травня у Брюсселі.

Жозеп Боррель активізує зусилля з пошуку додаткових систем "Patriot" для України - Кулеба03.04.24, 20:25 • [views_0]