ukraina-otrymala-15-mlrd-yevro-vid-yes-ochikuie-shvydkoho-vydilennia-nastupnoho-transhu-u-maizhe-19-mlrd-yevro

Україна отримала 1,5 млрд євро від ЄС, очікує швидкого виділення наступного траншу у майже 1,9 млрд євро

 • 16207 переглядiв

Україна отримала 1,5 мільярда євро другого траншу фінансування від ЄС і очікує на швидку виплату третього траншу в 1,89 мільярда євро.

Україна отримала у державний бюджет 1,5 млрд євро другого траншу фінансування за програмою Ukraine Facility від ЄС і очікує швидкого виділення третього траншу обсягом 1,89 млрд євро, повідомили у середу Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та у Мінфіні, пише УНН.

Деталі

"До держбюджету України надійшов другий транш в рамках перехідного фінансування обсягом 1,5 млрд євро відповідно до інструменту Європейського Союзу Ukraine Facility", - ідеться у повідомленні Мінфіну.

Шмигаль вказав, що ці кошти спрямують "на покриття найважливіших бюджетних видатків". "Дякую Єврокомісії за позитиву оцінку виконання п'яти індикаторів, що є передумовою для виділення коштів", - додав він.

"Розраховуємо на швидке виділення третього траншу обсягом 1,89 млрд євро. Загалом цього року очікуємо в межах програми Ukraine Facility 16 млрд євро", - повідомив Шмигаль у Telegram.

Він подякував Європі "за прогнозовану ритмічну підтримку". "Це запорука нашої стійкості, успішного відновлення та створення точок росту економіки на майбутнє", - вказав Прем'єр.

"Міжнародна підтримка є ключовою у забезпеченні макроекономічної стабільності і побудові фундаменту для подальшого економічного зростання. ЄС є найбільшим донором бюджетної підтримки від лютого 2022 - понад 31 млрд євро. Впровадження Інструменту Ukraine Facility разом зі схваленням Єврокомісією Плану України, допоможе своєчасно забезпечувати нагальні бюджетні потреби у соціальній сфері, а також реалізацію відновлення та реконструкції. В той час, як імплементація структурних реформ сприятиме економічному розвитку та євроінтеграції", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко. 

Доповнення

У березні до держбюджету надійшов перший транш обсягом 4,5 млрд євро. Виконавши всі 5 реформ у сферах управління державними фінансами, боротьби з корупцією, розвитку бізнес-середовища, Україна, за даними Мінфіну, залучила загалом 6 млрд євро передбачених механізмом перехідного фінансування.

24.04.24, 13:28 • [views_0]