u-frantsii-ukrainski-piloty-trenuiutsia-vesty-povitrianyi-bii-dlia-ekspluatatsii-vynyshchuvachiv-f-16

У Франції українські пілоти тренуються вести повітряний бій для експлуатації винищувачів F-16

 • 124386 переглядiв

Українські пілоти проходять навчання з ведення повітряного бою на авіабазі у Франції, щоб підготуватися до експлуатації винищувачів F-16, які, як очікується, прибудуть в Україну цього літа.

Українські пілоти навчаються основ повітряного бою у Франції. Про це повідомляє BFM TV, передає УНН.

Деталі

За інформацією, деякі з українських пілотів нині перебувають на авіабазі на південному заході Франції, щоб вивчити основи повітряного бою.

Франція поки що не надає Україні винищувачі F-16, проте вона активно включена у навчання десяти українських пілотів, відібраних генштабом.

Серед цих пілотів – чоловіки віком від 20 до 22 років. Шестеро з них зараз отримують навчання у Сполученому Королівстві для опанування англійської мови, основної мови для пілотів НАТО. Проте четверо інших пілотів вже володіють англійською та мають досвід польотів на цивільних або навчальних літаках. Тому вони зараз зосереджені на підвищенні своїх навичок на авіабазі у Франції, де збагачують свій досвід ведення повітряного бою.

Нагадаємо

Очікується, що цього літа до України прибуде певна кількість винищувачів F-16, які допоможуть країні зміцнити обороноздатність у війні з рф.

Україна отримає від Данії всі винищувачі F-16 – посол22.04.24, 01:31 • [views_0]