the-hill-demokraty-v-konhresi-ssha-hotovi-propozytsiiu-shchodo-dopomohy-ukraini-v-kredyt

The Hill: демократи в Конгресі США готові підтримати пропозицію щодо допомоги Україні в кредит

 • 54891 переглядiв

Демократи в Конгресі готові підтримати надання допомоги Україні в кредит, якщо це допоможе вийти з глухого кута, хоча вони віддають перевагу пакету екстреної зовнішньої допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів для України.

Члени Демократичної партії США в обох палатах Конгресу готові підтримати ідею надання допомоги Україні у кредит. Політики наголошують, що це необхідно, аби вийти з "глухого кута". Про це пише УНН з посиланням на The Hill.  

Деталі 

У виданні підкреслюють, що кредит досі є небажаним варіантом для демократів. Вони закликають ухвалити пакет екстреної іноземної допомоги, ухвалений Сенатом минулого місяця, який включає 60 мільярдів доларів допомоги для України.

Грем пропонує допомогу Україні у вигляді безвідсоткових кредитів на тлі внутрішніх проблем США18.03.24, 21:18 • [views_0]

Проте, демократи все ж готові підтримати "кредитну стратегію" Джонсона, якщо та дозволить вийти Конгресу  з "глухого кута".

Демократи підтримують допомогу Україні. Неважливо, чи назвете ви це кредитом чи якось інакше, але виділіть їм ресурси. Ви повинні надати їм допомогу. Тож якщо це буде кредит, то це допомога, якщо це буде пакет допомоги без будь-яких вимог, то це все одно допомога

- заявив демократ, член Палати представників Бенні Томпсон.

Журналісти наголошують, що мало хто з конгресменів вірить, що Україна, яка зіткнеться із післявоєнною відбудовою, поверне ці кредити.

Проте така схема дозволить республіканцям сказати своїм виборцям, що вони намагаються полегшити фінансовий тягар для американських платників податків.

Доповнення 

Водночас у виданні додали, що не всі демократи згодні з такою думкою, що допомогу Україні потрібно надати у будь-якій формі.

Не забувайте, що і Ізраїлю, і Україні - особливо Україні - доводиться позичати багато грошей, щоб впоратися з цією війною. Так що якщо ви збираєтеся погіршити їхню кредитоспроможність - а кредитний рейтинг Ізраїлю знизився - це шкодить вашому союзнику, при цьому вдаючи, що ви йому допомагаєте. Тож це не дуже хороші зміни

- заявив демократ, член Палати представників Бред Шерман. 

21.03.24, 17:58 • [views_0]

Нагадаємо

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що першочерговим для Конгресу США є погодження бюджету уряду країни на поточний рік, але надання додаткової допомоги Україні розглядається.

За його словами, у контексті фінансування Україні окремо фігурує допомога зброєю та гуманітарним компонентом, а також можливе використання арештованих активів російських олігархів.