rosiia-maie-namiry-posylyty-udary-po-infrastrukturi-ukrainy-do-toho-yak-nadiide-dopomoha-vid-ssha-isw

росія має наміри посилити удари по інфраструктурі України до того, як надійде допомога від США - ISW

 • 14510 переглядiв

росія має намір посилити свої удари по інфраструктурі та логістиці України та активізувати наступальні операції до прибуття американської допомоги, щоб завдати максимальної шкоди і скористатися обмеженнями на постачання українських матеріалів.

росія має намір посилити удари по Україні, щоб завдати максимальної шкоди інфраструктурі та матеріально-технічному забезпеченню українських військ до прибуття допомоги від США. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

Аналітики ISW проаналізували заяви міністра оборони росії сергія шойгу під час виступу на колегії міноборони 23 квітня, де він заявив про наступальні операції росіян поблизу Часового Яру, Авдіївки та Донецька та про намір росії посилити удари по українській логістиці.

російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції в найближчі тижні, щоб використати українські матеріальні обмеження напередодні очікуваного прибуття допомоги безпеки США

- йдеться в звіті.

Як відзначили аналітики, зосередженість шойгу на наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від Донецька вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах, де російські сили віддають перевагу ширшим наступальним операціям.

росіяни хочуть захопити Часів Яр під 9 травня, але захисники розраховують відбити цей наступ завдяки вчасним поставкам зброї - Зеленський21.04.24, 20:56 • [views_0]

В ISW також зауважили, що російські війська завдали сильні удари по об'єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і можуть мати намір повторити та розширити ці удари в найближчі тижні, щоб перекрити українські наземні лінії зв'язку.

За оцінкою аналітиків, російське військове командування може сподіватися, що скоординовані зусилля з перекриття обмежать здатність України достатньою мірою розподіляти живу силу і матеріально-технічні засоби на критично важливих ділянках фронту і "затримають покращення можливостей, які надасть українським військам прибуття американської безпекової допомоги".

Нагадаємо

У Дніпропетровській області внаслідок російських обстрілів пошкоджено підприємство, сільськогосподарську компанію, лінії електропередач, приватний будинок та господарську будівлю.

Армія рф продовжує стягувати підкріплення на північ Донеччини - Андрющенко 24.04.24, 09:59 • [views_0]